Connect with us

3 situatii in care Sarbatorile iti pot aduce neplaceri

LIFESTYLE

3 situatii in care Sarbatorile iti pot aduce neplaceri

Sarbatorile de iarna reprezinta prilejul perfect in care ai parte de mancare delicioasa, reunirea familiei si socializare. Dar stii foarte bine ca excesele pot transforma o intalnire care se presupune a fi frumoasa, intr-una problematica.

Iata ce factori iti pot afecta starea de bine si ce poti sa faci sa ii preintampini

1. Ai parte de multa socializare, in confortul propriului camin, si nu ai timp sa faci miscare

Perioada sarbatorilor, desi se presupune ca a fi un prilej de relaxare, poate fi extrem de solicitanta. Aveti parte de multe vizite din partea prietenilor, a familiei si este foarte greu sa gestionezi eficient timpul. Este ideal sa te trezesti cu putin timp inainte de a primi musafirii, sau a merge in vizita, si sa faci 20 de minute de exercitii fizice, sau o plimbare scurta in aer liber. Acest obicei iti va da o stare de bine, te va ajuta si la digestie si va diminua oboseala resimtita in aceasta perioada.

2. Tentatiile gastronomice

Abundenta meselor de Sarbatori este general valabila, si cu greu poti sa rezisti sa nu faci excese. Preparatele traditionale, dupa reteta clasica, sunt bogate in grasimi si cu un indice caloric foarte mare. De asemenea, gazdele au tendinta de a forta invitatii sa manance din toate preparatele, iar acest lucru are repercursiuni asupra starii de sanatate. Fie ca iti provoaca o indigestie, care te poate tintui la pat, fie ca iti afecteaza stare de bine, consumul trebuie sa fie moderat. Nu trebuie sa tii cont de cat mananca ceilalti, sau sa consideri ca este nepoliticos sa refuzi. Cea mai buna solutie e sa nu combini alimente foarte greu de digerat, iar portiile sa fie cat mai mici, mai ales ca la masa de Craciun, diversitatea preparatelor este mare.

3. Asteptarile prea mari

Media promoveaza imaginea de familie perfecta, mai ales in perioada Sarbatorilor. Inconstient, este posibil sa proiectezi asupra ta aceasta imagine si sa ai asteptari nerealiste in ceea ce priveste timpul petrecut cu familia si dinamica grupului in care te afli. Deoarece nimeni nu este perfect, nu poti controla felul in care sunt ceilalti, si cum se comporta, ci doar felul in care reactionezi tu la comportamentul lor. Incearca sa te relaxezi si sa te bucuri de aspectele pozitive ale relationarii cu familia, in ciuda conflictelor sau diferentelor existente.

Sursa foto: www.allthingschristmas.com

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus