Connect with us

7 pasi catre intimitatea in cuplu

LA PSIHOLOG

7 pasi catre intimitatea in cuplu

Intimitatea presupune, mai intai, exercitiul convietuirii armonioase cu sine si abia apoi, se poate produce apropierea de celalalt. Pentru a fi intim cu tine este nevoie de autocunoastere, de descoperirea partilor bune, dar si a celor mai putin placute, de valorizarea calitatilor, dar si a aspectelor vulnerabile, de acceptare a ceea ce esti, a autenticitatii si unicitatii tale si pentru acest lucru, mereu este de ajutor psihoterapia. Iata care sunt cei 7 pasi catre obtinerea unei mai bune intimitati in relatila de cuplu:

1. Comunicarea verbala autentica, receptivitate, reciprocitate– inseamna a permite relatiei sa avanseze la niveluri mai profunde de afectivitate si incredere. O persoana care nu se iubeste este extrem de conflictuala, nemultumita, pentru ca, in adancul sufletului ei, ea cauta confirmarea faptului ca nu merita afectiunea celorlalti.

2. Increderea in tine– este o conditie de baza a implicarii in relatiile intime, pentru ca astfel ti se permite deschiderea proprie, dar si a celuilalt. Probabil ca ai simtit cat de usor este sa interactionezi cu o persoana ce are incredere in sine, pentru ca aceasta este suficient de responsabila pentru ea, astfel incat sa nu fie nevoie sa o protejezi de anumite ganduri, sentimente, te poti exprima usor si nu iti este frica sa te arati asa cum esti, nu iti e teama ca vei fi rejectat sau invadat.

3. Timp– pe care sa il aloci partenerului si relatiei, in care sa traiesti in prezentul relatiei, alaturi de partener. Acest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus