Connect with us

Afla cum VREMEA PLOIOASA iti poate imbunatati PRODUCTIVITATEA in munca

LIFESTYLE

Afla cum VREMEA PLOIOASA iti poate imbunatati PRODUCTIVITATEA in munca

Vesti bune pentru aceasta perioada! Cu totii ne plangem de vremea ploioasa, dar s-a dovedit ca aceasta ne poate mari productivitatea in munca. Oricat am visa la plimbarile placute de primavara si zilele distractive de vara, nu inseamna ca nu putem sa vedem partea pozitiva a perioadei ploioase pe care o traversam.

Chiar daca sunt cunoscute beneficiile soarelui si ca acesta ne da o stare de bine, un nou studiu de la Harvard ne arata ca iti si distrage atentia si te indeamna la visare si vacanta. Vremea rea elimina posibilele distrageri, astfel te poti concentra mai bine pe ceea ce ai de facut, poti reflecta si chiar deveni mai creativ. Mai ales daca lucrezi de acasa, riscul de a-ti dori sa faci cu totul altceva este foarte mare.

Francesca Gino, profesor universitar la Harvard, specializat in motivatie, productivitate si creativitate, iti spune ce poti sa faci, pentru a-ti stimula productivitatea si a fi apreciat la locul de munca:

1. Fa o lista!

Creierului ii plac recompensele, iar acestea pot fi sub forma de mici reusite. Atunci cand ai o zi incarcata, fa o lista cu prioritati. Nu incepe neaparat cu sarcinile dificile, deorece nu inseamna ca sunt si urgente. Rezolva ceea ce nu suporta amanare si treci mai departe!

2. Ia o pauza!

Dispui de o capacitate emotionala, fizica si psihica limitata, cand vine vorba de sarcinile zilnice. Chiar daca esti coplesit, nu pierde din vedere acest aspect. Daca nu te ridici de pe scaun 3 ore, nu inseamna ca esti si productiv. Ia o pauza de 10 minute, la fiecare ora, respira adanc si stai in aer curat. Deconecteaza-te si nu te gandi in timpul pauzei, la ce urmeaza sa faci dupa ce revii la birou.

3. Nu te crede supererou!

“Multi isi verifica mail-ul, in timp ce participa la o sedinta si au senzatia ca pot face fata ambelor sarcini”, spune Francesca Gino, Harvard. In realitate, nu suntem atat de “multi tasking”, cum ne place sa credem. Daca vrei sa fii cu adevarat productiv, concentreaza-te pe fiecare sarcina in parte, astfel eviti si erorile, care iti pot da batai de cap suplimentare sau repercursiuni mai serioase.

2e5676ae7cc3904fbaf7d4290774398e

Sursa: Pinterest

3232fb4f782b055ce20999778394fff6

Sursa: Pinterest

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus