Connect with us

“Si de atunci a inceput o adevarata lupta contracronometru…” – By Gabriela (concurs)

EDA Magazine iti schimba poza de profil!

“Si de atunci a inceput o adevarata lupta contracronometru…” – By Gabriela (concurs)

Ma numesc Gabriela B., am 28 ani, sunt din Bucuresti, sunt casatorita si am 2 copii minunati. Un baietel in varsta de 6 ani si o fetita de doar 6 luni .
Mi s-a parut o provocare acest concurs, obisnuita din fire sa raspund provocarilor, iata-ma!
Adevarata maturizare si implinire, pe langa nemarginita fericire, a fost cand, impreuna cu sotul meu l-am adus pe lume pe Alex, baietelul meu frumos.
Totul a fost perfect la inceput, am nascut un copil perfect, ne-am bucurat de el toata familia, timpul trecea, Alex crestea vazand cu ochii, eram mandri, entuziasmati, pana intr o zi cand ne-am dat seama ca Alex nu face deloc ceea ce fac copiii de varsta lui: nu intorcea capul cand il strigai, nu avea nicio reactie cand in jurul lui se auzeau zgomote, nu interactiona cu ceilalti copiii, nu se bucura cand veneam acasa si nu vorbea deloc. In prima faza doi parinti ingrijorati, dar cu mari sperante ca ce auzeam in jur, gen “asa-s baietii, vorbesc mai greu” si multe altele de genul asta, se vor adeveri si Alex va fi un copil normal. Timpul trecea, asta nu se intampla si am hotarat sa cerem si parerea unui specialist. Diagnosticul a fost unul crunt: TSA (tulburare de spectru autist). Si de aici a inceput o adevarata lupta. Nu stiam despre ce e vorba,nu ii puteam intelege nevoile copilului meu, nu stiam ce am facut gresit cu el si pentru el si mai ales ne intrebam: de ce tocmai Alex?
M-am adunat si mi-am spus: “O.K., daca asta trebuie sa facem asta vom face “. Si de atunci a inceput o adevarata lupta contracronometru, iar Alex a intrat intr-un program de recuperare la varsta de 1 an si 8 luni.

Tot ce stia sa faca era sa ma impresioneze cu lacrimile lui mari si cu tipete pe care le auzea toata strada. Era un pitic frumos care plangea de cand il lasam la terapie, pana cand ma intorceam.
Pentru inceput, a mers 1 ora pe zi la centru, timp de 1 saptamana. Apoi in saptamanile ce au urmat am mai adaugat cate o ora, pana am ajuns sa lucram cate 4 ore pe zi. Timp de 2 saptamani a reusit sa stea

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus