Connect with us

Managementul timpului- cele mai eficiente tehnici

LIFESTYLE

Managementul timpului- cele mai eficiente tehnici

Secretul pentru a fi productiv nu este sa faci din ce in ce mai multe lucruri, pana la epuizare, ci sa le simplifici si sa elimini obstacolele, in fiecare zi.

Iata metodele pe care le poti pune in aplicare, pentru a fi eficient si a te bucura in acelasi timp de viata:

1. Scopuri realizabile

Daca iti propui teluri foarte mari tot timpul, nu faci decat sa pui presiune asupra ta pentru a le realiza, iar apoi risti sa ai mai multe motive de frustrare. In loc sa te concentrezi pe fiecare pas pe care il ai de urmat, vei fi obsedat de ideea ca trebuie sa ajungi foarte departe. Fa o lista cu lucrurile realizabile pe care le poti face si actioneaza si fii prezent in viata ta, zi de zi.

2. Nu mai amana!

Fa o lista cu prioritati si nu mai amana momentul in care incepi sa te ocupi de fiecare in parte. Atunci cand ai multe sarcini de indeplinit, tendinta este sa faci abstractie de ele, cateva ore sau zile, din lipsa determinarii si din sentimentul ca esti coplesit. Acest comportament nu face decat sa-ti ingreuneze viata si sa te faca sa ai parte de esecuri repetate. Ocupa-te de tot ce ti-ai propus, incepand chiar de azi!

3. Elimina distragerile

Daca ai prieteni care mereu iti trimit mesaje sau te suna, ignora-i atunci cand ai ceva de facut. Foloseste optiunea silent pentru telefon sau notificari si concentreaza-te pe lucrurile cu adevarat importante. Iti va face mai multa placere sa vorbesti cu cei dragi, dupa ce ai satisfactia ca ti-ai asumat responsabilitatile pe care le aveai.

4. Nu munci tot timpul!

Chiar daca aparent, sa muncesti fara pauza inseamna sa fii mai productiv, in realitate acest obicei nu poate fi de durata. Pe termen lung, te epuizezi fizic si psihic, iar asta se va reflecta si in calitatea muncii tale. Fie ca este vorba despre serile din timpul saptamanii sau despre weekend, da-ti sansa la o pauza, in care sa te deconectezi complet de tot ceea ce tine de munca.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus