Connect with us

6 metode pentru o detoxifiere de durata

NUTRITIE SI DIETE

6 metode pentru o detoxifiere de durata

Cu totii isi doresc sa fie sanatosi, dar cand vine vorba de a actiona, este foarte dificil sa faca schimbari in ceea ce priveste stilul de viata.

Chiar daca exista tot felul de cure de detoxifiere,cu supe, sucuri sau cu meniuri complexe si proceduri atent studiate de catre specialisti, exista cateva reguli generale, pe care le poti respecta toata viata, astfel incat starea ta de sanatate sa fie in permanenta optima.

Iata cele 6 lucruri pe care este bine sa le faci, pentru o detoxifiere eficienta si de durata:

1. Renunta la orice forma de zahar! Chiar daca poate nu mai consumi zaharul ca atare, nu uita ca acesta este prezent si in alte forme. Citeste cu atentie etichetele alimentelor, deoarece chiar si sucul de rosii din comert contine zahar. De asemenea, renunta la inlocuitorii de zahar, deoarece sunt prietenosi doar cu silueta ta, nu si cu sanatatea.

2.Respecta cele 3 mese, in fiecare zi! La prima vedere, a manca doar o data pe zi te ajuta sa slabesti. In realitate, pe termen lung, acest obicei te face sa acumulezi kilograme, deoarece iti incetineste metabolismul. Atunci cand mananci putin si des, exista riscul mai mic sa consumi foarte multe calorii.

3. Respecta orele de somn! In ziua de azi, esti tentat sa dormi doar 4-5 ore pe zi, fie pentru ca trebuie sa muncesti foarte mult, fie ca vrei sa te bucuri de activitati relaxante, desi stai pana tarziu la birou. Chiar daca ai o alimentatie sanatoasa, nivelul hormonilor nu va fi unul normal, fara un somn odihnitor, iar activitatile sportive vor fi un calvar. Dormi in fiecare noapte 7-8 ore si astfel vei fi mai productiv si cu o stare de spirit mult mai buna.

4. Analizeaza ce gustari iei pe parcursul unei zile! La prima vedere, atunci cand trebuie sa-ti evaluezi alimentatia, multi au tendinta sa nu ia in calcul rontaielile dintre mese. Acestea insa pot insuma chiar si sute de calorii, iar aportul de nutrienti este aproape inexistent. Renunta la chipsuri, dulciuri si orice produs procesat. Alege in schimb sa consumi intre mese fructe, iaurturi, bastonase de morcov, castravete cu hummus, smoothie-uri etc.

5. Elimina complet produsele de fast food! Chiar daca obisnuiesti sa consumi mancare gatita acasa, nu mai consuma produse de fast food. Calitatea ingredientelor este indoielnica, iar metoda de preparare transforma preparatul intr-unul plin de toxine.

6. Renunta la bauturile din comert! Fie ca este vorba despre bauturi carbogazoase, ceaiuri sau asa zisele sucuri naturale, renunta la orice bautura din comert. Inlocuieste-le cu ceaiuri, apa infuzata cu castravete, portocala si lamaie, compot facut in casa. Profita de sezonul cald si experimenteaza retete delicioase, cu fructe si legume.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus