Connect with us

Motivele pentru care se despart cuplurile, chiar si dupa o relatie de lunga durata

LIFESTYLE

Motivele pentru care se despart cuplurile, chiar si dupa o relatie de lunga durata

Toti oamenii au fost in situatia de a acorda mult credit relatiei in care s-au aflat, iar intr-un final aceasta sa nu treaca testul timpului. Asa cum o relatie incepe din motive complexe, nici despartirea nu este foarte simpla, chiar daca la prima vedere motivele par a fi evidente.

Iata care sunt cele mai intalnite motive pentru care cuplurile se despart, chiar si dupa ani de convietuire:

Lipsa sexului. Comunicarea este esentiala in cuplu, iar sexul este una dintre cele mai eficiente modalitati de a face asta. Oricat de bine s-ar intelege doi oameni, nu pot avea o relatie solida, fara momentele de intimitate si fara ca cei doi sa se simta satisfacuti pe deplin.

Problemele financiare. Cei doi parteneri trebuie sa aiba aceleasi valori, chiar si atunci cand vine vorba de bani. Daca cei doi nu se inteleg la acest capitol, intreaga relatie se poate destrama. Conteaza foarte mult ca prioritatile sa fie sentimentele, increderea reciproca si ceea ce construiesc ca si cuplu, nu banii.

Lipsa comunicarii. Chiar daca cei doi au depasit etapa de la inceputul relatiei, in care s-au descoperit reciproc, asta nu inseamna ca procesul cunoasterii se incheie. Acesta trebuie sa continue, in fiecare zi, pe toata durata relatiei. Oamenii sunt fiinte in permanenta schimbare si adaptare. Nu trebuie sa lasi delasarea sa-ti afecteze relatia. Nu te izola, din teama unui conflict. Discuta deschis cu partenerul, tot ceea ce te macina.

Lipsa intereselor comune. Daca la inceputul relatiei, atractia si entuziasmul erau suficiente pentru relatie, pe masura ce trece timpul, diferentele dintre parteneri pot distruge relatia. Cauta in permanenta interese comune, pasiuni si activitati in care sa te implici alaturi de partener. Toate acestea fac relatia mai trainica si diminueaza riscul aparitiei rutinei.

Egoismul. Chiar daca acesta este cel mai prezent sentiment in viata unui om, dintr-un instinct de aparare, asta nu inseamna ca trebuie sa domine existenta, inclusiv relatia. Daca iubesti cu adevarat o persoana, devine o prioritate pentru tine si faci orice pentru a stii ca ii este bine. Daca te gandesti de cele mai multe ori la tine, este un semn ca sentimentele nu sunt chiar atat de profunde pe cat credeai.

Inselatul. Nu exista o regula general valabila pentru a preintampina sau a depasi un astfel de eveniment in viata de cuplu, insa toata lumea este de acord asupra faptului ca reprezinta una dintre cele mai mari probleme care pot aparea intr-o relatie. Cel care este inselat simte ca i s-au clatinat toate reperele pe care le avea, se simte tradat, abandonat si devalorizat. Este nevoie de multa implicare pentru ca cei doi sa depaseasca aceasta incercare grea si nu oricine poate face asta.

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus