Connect with us

7 lectii de la cuplurile care au divortat

LIFESTYLE

7 lectii de la cuplurile care au divortat

Se spune ca este foarte important sa inveti din propriile greseli, insa adevarata intelepciune sta in a invata din greselile altora.

EDA Magazine a facut o selectie cu sfaturi, de la cei care au divortat, pentru cei care urmeaza sa se casatoreasca sau isi doresc pur si simplu sa fie fericiti alaturi de partener:

1. Complimenteaza-ti mereu partenerul. Nu trebuie sa fie replici studiate sau copiate, ci aprecieri sincere, legate de felul in care arata sau ceva ce a facut bine. Nu pleca de la ideea ca daca sunteti de suficient timp impreuna, partenerul stie ca esti placut si apreciat.

2. Chiar daca este delicat acest aspect, asigura-te ca stii de toate veniturile, ca partenerul nu este egoist si ca nu incearca sa te excluda. Un cuplu nu trebuie sa aiba secrete si trebuie sa imparta totul.

3. Nu te speria daca partenerul tau se schimba. Acelasi lucru se va intampla si cu tine, dar poate ca in alt moment. Trebuie sa accepti evolutia si sa intelegi ca schimbarile sunt firesti. Este important sa comunici cu partenerul si sa te adaptezi in permanenta.

4. Nu uita ca sunteti o echipa. Nu incerca sa evoluezi intotdeauna singura. Gandeste-te la cel de langa tine si fa tot posibilul sa-l incluzi in toate planurile tale.

5. Nu reprosa trecutul. Daca ati discutat subiectul si fiecare si-a recunoscut vina, uita! Ranchiuna nu aduce nimic bun, pe cand iertarea elibereaza.

6. Empatizeaza. Nu te gandi la partener, atunci cand ai o discutie in contradictoriu, ca la un adversar. Incercati sa va puneti in pielea celuilalt. Este posibil sa ajungeti sa vedeti lucrurile diferit, si pana la urma, tot ce va trebuie este intelegerea.

7. Nu partenerul este principalul responsabil pentru fericirea ta. Dragostea este inaltatoare, insa nu partenerul are sarcina de a te face fericita in totalitate. Trebuie sa gasesti un echilibru interior singura, sa te iubesti si abia apoi sa inveti sa te lasi iubita.

sursa foto: Pinterest

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus