Connect with us

5 semne ca traiesti intr-o RELATIE TOXICA

LIFESTYLE

5 semne ca traiesti intr-o RELATIE TOXICA

Relatiile abuzive nu se refera doar la cele in care exista violenta fizica. Violenta verbala, manipularea, terorizarea emotionala, sunt la fel de grave si traumatizante, iar repercursiunile pot fi simtite chiar daca relatia s-a incheiat de mai multi ani.

Iata care sunt cele mai intalnite situatii, in care trebuie sa accepti ca ai o relatie toxica:

1. Nu inseamna ca relatia nu este daunatoare, doar pentru ca a inceput frumos. Cele mai multe relatii incep asa, asta nu inseamna ca nu se pot deteriora pe parcurs. Nu ramane ancorata in idealul pe care ti-l doresti. Analizeaza cat mai obiectiv realitatea!

2. Incepi sa te indepartezi de prieteni si familie. Chiar daca poate nu iti dai seama, incepi sa iesi din ce in ce mai rar cu prietenii tai vechi, iar timpul tau liber se raporteaza doar la partener. Este firesc ca viata ta sa se mai schimbe, dar nu inseamna ca trebuie sa uiti de oamenii care iti sunt dragi si care ti-au fost alaturi.

3. Partenerul este gelos si posesiv. Atunci cand iubesti, este normal sa ai uneori o doza de gelozie, care poate sa ramana neexteriorizata, mai ales daca partenerul nu iti da motive sa o faci. Daca te simti controlata si incorsetata de temerile si acuzatiile celuilalt, este clar ca s-a ajuns prea departe. Daca stii ca esti sincera si loiala, nu accepta sa fii manipulata.

4. Te simti trista si dezorientata. Atunci cand esti intr-o relatie, partenerul trebuie sa te faca sa te simti mai puternica, mai increzatoare, nu sa iti stirbeasca stima de sine.

5. Are obiceiul de a te desconsidera, chiar si in public. Nu este nimic rau sa ai ce invata de la partenerul tau, dar daca te face sa te simti prost cand nu stii ceva, sau te trateaza cu un aer de superioritate, nu ai cum sa fii fericita. Partenerul trebuie sa-ti dea curaj si incredere in tine, nu sa te anuleze ca individ.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus