Connect with us

Cauzele despartirilor si divorturilor

LIFESTYLE

Cauzele despartirilor si divorturilor

Atunci cand se ajunge la despartire sau divort, nu se intampla doar din motive foarte grave. Uneori, chiar si lucrurile marunte, nasc in timp frustrari si pot afecta relatia.

Iata care sunt lucrurile pe care daca le faci, pot duce la destramarea relatiei:

# Iti critici partenerul, atunci cand vorbesti cu alti oameni. Acest lucru este o lipsa de respect si nu ajuta cu nimic relatia. Ceilalti nu cunosc adevarul si te pot influenta negativ, chiar daca nu intentionat. Chiar daca partenerul ti-a gresit, voi poate va rezolvati in timp problemele, dar vorbele pe care le-ai spus celorlalti raman.

# Te concentrezi pe ce nu face bine partenerul. Deseori, tocmai pentru ca faci o fixatie pentru un lucru care nu iti place, acesta devine foarte important pentru tine. Aminteste-ti ce lucruri apreciai la partener, chiar la inceput si nu uita ca orice om detesta sa fie criticat in permanenta. Daca ceva din ce face te afecteaza foarte tare, spune-i diplomat si cu afectiune.

# Nu te pui niciodata in pielea partenerului. Chiar si in cazurile in care crezi ca ai cea mai mare dreptate, daca te pui in pielea celuilalt, e posibil sa rezolvi conflictul mult mai usor. Si in cazurile in care celalalt a gresit, poti macar sa intelegi ce motive a avut si daca a facut-o cu rea intentie. De asemenea, acest obicei te ajuta, pentru a-ti corecta propriul comportament.

# Discutiile in contradictoriu sunt mereu ostile. Oamenii au tendinta sa se simta frustrati, atunci cand celalalt nu-i intelege punctul de vedere. In loc sa faci asta, si sa ridici tonul, explica-i celuilalt ce simti, relaxat si fara sa-l acuzi, inca de la inceputul discutiei. Vorba “sa cadem de acord ca nu suntem de acord” este o varianta, in cazul in care aveti opinii diferite.

# Nu stiti cand sa va opriti. A discuta ore intregi nu inseamna ca este si eficient. Atunci cand unul dintre voi este nervos, cel mai intelept este sa luati o pauza de la discutie si sa reluati, atunci cand sunteti calmi si dispusi sa rezolvati problema.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus