Connect with us

Cafele reci si delicioase pentru zilele de vara fierbinti

0a3e01a27db7b2daca9521be0199ed6c

RETETE CULINARE

Cafele reci si delicioase pentru zilele de vara fierbinti

Daca simti nevoia sa bei o cafea, hai sa te racoresti cu o cafea delicioasa, dar reeeece ca gheata, perfecta pentru temperaturile astea de peste 35 de grade Celsius. Si daca nu vrei sa te inviorezi in mijlocul zilei, iti recomandam sa o bei dimineata, ziua ta va fi diferita.

Iata cateva retete delicioase de cafea rece:

#Cafea Mocha cu gheata

Ingrediente pentru 1 pahar:

  • 50 ml de cafea
  • 50 ml de ciocolata rece cu frisca
  • 6-7 cuburi de gheata
  • 1 l de lapte
  • 175 g de zahar
  • 140 g de cacao

Mod de preparare:

Pregateste cafeaua. Pune gheata intr-un pahar de cocktail si toarna peste ea ciocolata racita, pe care, anterior, ai topit-o in 50 ml de lapte. Adauga cafeaua si frisca, pentru topping.

64c7cfb397d8c34e2f123a2c3aae62fc

#Irish Coffee inversat

Ingrediente pentru 5 portii (pahare):

  • 250ml de lapte integral
  • 300g de frisca lichida
  • 100ml de Irish Whiskey
  • 100g de zahar
  • 9g de foi de gelatina alimentara

Mod de preparare:

Toarna laptele, frisca si zaharul intr-o tigaie mica si pune-o pe aragaz, la foc scazut. Chiar inainte ca amestecul sa inceapa sa fiarba, pune o foaie de gelatina intr-un recipient umplut cu apa rece si las-o aproximativ 2 minute la inmuiat. Cand amestecul incepe sa fiarba, adauga gelatina in tigaie. Amesteca incet si stinge apoi focul. Adauga si whiskey-ul si amesteca bine. Toarna circa 100g de continut in fiecare pahar si tine-le in frigider timp de 24 de ore ca sa se raceasca. Scoate apoi frisca din frigider si toarn-o peste o ceasca de cafea preparata.

#Cafea italiana cu lapte de migdale

Ingrediente pentru o portie (1 pahar):

  • 50 ml de espresso sau mocca
  • 300 ml de apa
  • 100 g de sirop de lapte de migdale
Citește și:   Noul trend in bucatarie - painea cu banane

2d57b40b69b47085a3e9d51586ff00d8

Mod de preparare:

Prepara un espresso sau o cafea mocca. Pune 6-7 cuburi de lapte de migdale intr-un pahar mare. Toarna cafeaua fierbinte si neindulcita peste gheata. Pentru a obtine cuburile de lapte de migdale, dilueaza siropul de lapte de migdale cu apa rece. Toarna-l in forme speciale de cuburi de gheata. Lasa-le in congelator timp cel putin 3 ore.

Pofta buna!

 

 

Sursa: ONE, Pinterest

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
1 Comment

1 Comment

  1. Oana

    iulie 14, 2016 la 5:04 pm

    Un mod excelent de a te racorii intr-o zi calduroasa, va recomand aceste cafele reci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din RETETE CULINARE

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus