Connect with us

4 strategii,cand parintii nu-l plac pe iubitul tau

LIFESTYLE

4 strategii,cand parintii nu-l plac pe iubitul tau

Armonia in cuplu este un lucru pe care orice persoana si-l doreste, iar conflictele in familie transforma viata de cuplu intr-una tensionata si dificila. Din pacate, parintii nu sunt intotdeauna pe aceeasi lungime de unda cu copiii lor, iar asta ii face sa judece deciziile pe care acestia le iau. Cand vine vorba de alegerea partenerului si felul in care acesta se integreaza in familie, situatia se complica, iar postura in care se afla fiecare poate fi neplacuta.

Iata ce poti sa faci, daca parintii nu-l plac pe partenerul tau de viata:

# Cauta interese comune

Chiar daca este frustrant ca persoana pe care o iubesti, sa fie respinsa de parinti, nu trebuie sa fortezi lucrurile. Incearca sa intelegi ce vrea fiecare, de ce anume e interesat si sa-i faci sa se intalneasca la jumatatea drumului. Implica-i in activitati comune, care ii ajuta sa se cunoasca cu adevarat.

# Intelege situatia si nu o forta

Chiar daca primul instinct este sa te opui dezaprobarii parintilor, incearca sa intelegi diferentele de opinii si nu insista ca ei sa petreaca timp impreuna. Detaseaza-te de situatie si lasa lucrurile sa decurga natural. Viziteaza-ti parintii asa cum o faceai in mod normal, vorbeste-le despre iubitul tau si incearca prin comunicare sa-i apropii, nu prin presiuni.

# Discuta cu parintii tai

Nu subestima puterea lor de intelegere si acorda-le respect. Intreaba-i ce anume nu le place la partenerul tau, ce ii ingrijoreaza si lasa la o parte ostilitatea. Este posibil ca primul instinct sa fie respingerea argumentelor lor, si apararea partenerului. Treci de aceasta pornire si poarta o discutie matura si argumentata cu ei. La final, exprima-ti si tu sentimentele si opiniile.

# Accepta ca nu conteaza atat de tare

Da, ideal era sa fiti o mare familie fericita si armonioasa, dar in realitate, nu inseamna ca nu poti avea o viata fericita de cuplu, cand partenerul nu este apropiat de parintii tai. Compatibilitatea in cuplu, sustinerea reciproca, afectiunea si intelegerea sunt mult mai importante. Nu uita ca nici macar cand e vorba de tine, parintilor nu le place tot ceea ce faci si poate uneori te critica. De ce te miri ca ii gasesc cusur unei persoane straine? Daca ai analizat bine situatia si consideri ca nu ai motive de ingrijorare, si poti sa traiesti cu asta toata viata, nu te mai stresa. Relaxeaza-te si traieste-ti viata asa cum vrei.

sursa foto: Tumblr

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus