Connect with us

6 greseli pe care le poti face, atunci cand porti lentile de contact

FASHION & BEAUTY

6 greseli pe care le poti face, atunci cand porti lentile de contact

In ultimii ani, femeile in special, au inceput sa-si doreasca sa poarte ochelari de vedere, deoarece ramele aparute pe piata sunt din ce in ce mai sexy. Cu toate acestea, exista cazuri in care prefera purtarea lentilelor de contact.

Iata care sunt cele mai uzuale, dar si grave greseli pe care le poti face, cand vine vorba de intretinerea lentilelor de contact, si protejarea sanatatii ochilor:

# Dormi cu lentilele de contact

Si ochii au nevoie de oxigen, pentru a functiona normal. Atunci cand dormi, pleoapele fiind inchise, globul ocular intra si mai putin in contact cu oxigenul. Imagineaza-ti atunci, ce se intampla, cand mai ai si lentilele de contact in ochi. Daca cu machiajul, mai faci exceptii, si te culci fara demachiere, acum ca porti lentile de contact, indepartarea lor si curatarea, inainte de culcare, este obligatorie!

# Pui mainile murdare pe lentile

Inainte de a-ti pune lentilele de contact, nu doar ele trebuie sa fie curate, ci si mainile tale. Ai grija sa indepartezi orice impuritate si sa te speli pe maini cu un sapun antibacterian.

# Nu iti cureti corespunzator lentilele

Chiar daca anumite solutii au instructiuni conform carora trebuie doar sa lasi lentilele la inmuiat, este recomandat sa le freci usor intre degete, in solutia respectiva, pentru a indeparta orice depunere.

# Nu schimbi solutia de curatare, zilnic

Asa cum nu-ti speli rufele, decat cu o apa curata, la fel ar trebui sa faci si cu lentilele de contact. Inainte de a le pune la dezinfectat, curata recipientul si umple-l cu solutie noua.

# Faci dus sau inoti cu lentilele de contact in ochi

Apa din piscina, cea din mare si chiar cea de la dus, poate contine diverse bacterii. Daca in mod normal acest lucru nu te afecteaza foarte tare, atunci cand porti lentile, repercursiunile pot fi foarte grave. Totul pentru ca intre globul ocular si lentila se pot aduna reziduri sau diverse substante, care pot declansa o infectie.

# Porti lentilele de contact prea mult timp

Chiar daca respecti toate regulile de mai sus, este recomandat sa nu porti lentilele mai mult de 12-14 ore pe zi, iar daca esti nevoita sa lucrezi mai mult, poarta ochelari, pentru ca ochii sa se mai odihneasca.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus