Connect with us

Vampirii emotionali- un pericol social

LIFESTYLE

Vampirii emotionali- un pericol social

Vampirii nu sunt doar aceia din serialele atat de apreciate de public si din povestile care te ingrozeau in copilarie. Desi este o metafora, vampirii exista printre noi, in cercurile de prieteni, printre rude sau colegi.

Nu stii la ce se refera acest concept? Vampirii emotionali sunt acei oameni care transmit anumitor persoane energie negativa, in preajma carora te simti vulnerabil, coplesit de situatie, trist, nefericit. Poate ai avut pana acum aceasta stare in anumite contexte, si nu ai stiut sa gasesti o explicatie.

Iata care sunt tipologiile de oameni care pot avea foarte usor o influenta negativa asupra ta:

# Persoanele narcisiste

Aceste persoane vorbesc numai despre propriile probleme si sentimente, nu stiu sa fie empatice si acapareaza atentia in orice discutie. Te obosesc cu povestile lor, fara sa le pese de ceea ce simti tu. Singura varianta de “supravietuire” in relatie cu acest tip de persoane, este sa le demonstrezi ca ceea ce spui sau faci, poate fi un exemplu pentru ei si le poate aduce beneficii.

# Persoanele victime

Oamenii percep experientele de viata, in mod diferit. Ceea ce pentru tine este un fleac, pentru altcineva poate fi o drama. Cu toate acestea, sunt anumite persoane care se percep ca si victime, indiferent de situatie. Atunci cand se afla intr-o situatie neplacuta, gasesc un vinovat din exterior, nu isi asuma responsabilitatea pentru nicio actiune, isi plang de mila si prefera sa faca asta, dar mai putin sa actioneze pentru fericirea proprie. Incearca sa eviti discutiile interminabile si nu depunde efort pentru a le da sfaturi. De cele mai multe ori, aceste persoane nu asculta opiniile celorlalti, ci le place sa tina monologuri, in care sa fie aprobate si compatimite.

# Persoanele dominante

Acesti oameni au tot timpul opinii despre orice subiect, sunt extremisti si nu cred ca sunt superiori altor oameni, din mai multe puncte de vedere. Nu respecta opiniile celorlalti, nu cer parerea, nu au o atitudine empatica cand vine vorba de prieteni. Cea mai buna tactica este sa fii direct si sa le spui ce gandesti despre ei. Nu te lasa intimidat, deoarece nu ai niciun motiv sa-ti fie teama. Nici macar atunci cand persoana in cauza iti este superior la locul de munca, nu trebuie sa te simti umilit.

sursa foto: IStockPhoto

 

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus