Connect with us

Gelozia- dusmanul dragostei

LIFESTYLE

Gelozia- dusmanul dragostei

Se spune ca daca nu esti gelos, nu iubesti cu adevarat. Este oare asa? De ce unii oameni au relatii de lunga durata si cu toate acestea nu au sentimentul de gelozie, iar altii, desi sunt casatoriti, au copii iar relatia cu partenerul le ofera sentimentul de siguranta, inca simt coltii geloziei?

Nu este nicio supriza ca si tendinta de a fi gelos, poate pleca tot din copilarie, fie din cauza atitudinii parintilor, fie cand este vorba de diferentierea intre frati etc. Cu toate acestea, este de preferat sa nu te complaci in aceasta stare si sa cauti raspunsurile.

Daca deja te-ai identificat ca fiind o persoana geloasa, este foarte important sa-ti analizezi comportamentul. Vezi in ce situatii simti ca te sufoci de gelozie? Iubitul tau chiar iti da motive sa fii nesigura, sau simti asta pur si simplu cand e vorba de alta femeie, indiferent de atitudinea partenerului? Simti ca te sufoci si ca iti creste pulsul, doar pentru ca o femeie i-a dat atentie iubitului tau sau pentru ca el are si prietene, nu doar prieteni? Este posibil in acest caz, sa ai o problema destul de serioasa. Chiar daca anumiti barbati ar accepta crize de gelozie, nu inseamna ca trebuie sa traiesti asa, pentru ca in primul rand, aceste sentimente iti fac rau tie, te consuma si ajung sa iti controleze viata.

Un alt aspect extrem de important este felul in care reactionezi. Fie ca ai sau nu motive sa fii geloasa, din respect pentru tine, daca nu pentru partener, nu trebuie sa recurgi la isterie si jigniri. Daca el face lucruri care iti tradeaza increderea, este clar ca trebuie sa iei o decizie in sensul asta, iar daca tu esti cea deranjata de orice contact al lui cu o femeie, trebuie sa ai o discutie deschisa, fara acuzatii. Spune-i ceea ce simti, sentimentele care te incearca de fiecare data si incearca sa-l ai ca si aliat, nu ca dusman.

Daca ti-ai recunoscut in primul rand tie, ca nu ai motive de gelozie si ca este o disfunctie a ta, din varii motive, poti sa incepi procesul de “vindecare”.

De cate ori simti ca iti creste pulsul din cauza geloziei, respira adanc si repeta-ti ca trebuie sa te calmezi, ca niciodata nu ai avut nimic de castigat dintr-o criza de gelozie si ca nu faci decat sa-ti indepartezi partenerul. Repeta-ti in gand toate argumentele logice impotriva sentimentului tau de gelozie, pana te mai linistesti. Gelozia fiind sora cu nesiguranta, cauta afectiunea partenerului. Nu ii spune nimic despre acest episod pe care l-ai trait si incearca sa fii afectuoasa. Astfel, nu vei mai avea pornirea de a fi impotriva lui si vei primii astfel confirmarea afectiunii sale, de care oricum aveai nevoie.

Nu uita ca orice om, oricat de mult te iubeste, nu poate sa traiasca in permanenta sub acuzatii, fara sentimentul de libertate. Cu timpul, va avea tendinta de a-ti ascunde lucruri, chiar daca nu face nimic care sa-ti tradeze incerederea, doar pentru a evita conflictele cu tine. Si poate nu realizezi asta acum, dar nici macar tu nu poti sa traiesti asa toata viata. Dorinta de a controla partenerul nu trebuie sa existe, fiind cea mai mare capcana a relatiilor. Aparent iti ofera sentimentul de siguranta,

Incearca sa pui in aplicare aceste sfaturi si vei vedea cum relatia ta va fi una mai fericita.

sursa foto: Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus