Connect with us

5 pasi simpli, pentru o viata mai fericita!

LIFESTYLE

5 pasi simpli, pentru o viata mai fericita!

Succesul este greu de obtinut, atat cel profesional, cat si cel personal. Daca simti ca a avea o cariera care sa te implineasca, este cel mai dificil de obtinut, in realitate, satisfactiile incep de la viata personala. Chiar daca multi se refugiaza in munca, atunci cand au probleme acasa, atentia pentru dezvoltarea ta personala, te ajuta foarte mult sa evoluezi in mediul profesional.

Iata ce pasi poti urma, pentru ca viata ta sa se transforme, in directia dorita:

# Seteaza-ti telurile!

  • Noteaza-ti intr-o agenda, lucrurile pe care ti le doresti sa le faci. Imparte-le in trei categorii: planuri pe termen scurt, mediu si lung.
  • Revizuieste-ti lista si nu te abate de la drumul tau. Atingerea telurilor este o munca zilnica, ce poate sa devina o sursa de motivare, nicidecum o povara.
  • Ai grija ca telurile tale sa nu fie nerealiste. Trebuie sa gasesti un echilibru intre a avea incredere in fortele proprii si in capacitatea de a-ti depasi limitele, si a da dovada de un exces de zel, care nu te ajuta sa obtii ceva real.
  • Nu considera ca daca nu ai reusit tot ce ai trecut pe lista, asta inseamna un esec. Invata din experienta aceasta, imbunatateste felul in care actionezi. De la an la an, vei vedea cum acumulezi mai multa informatie si priceperea de a gestiona tot felul de situatii.

# Crede in tine!

Toti oamenii au momente de indoiala, cand nu se simt capabili sa iasa din zona de confort, sa riste si sa incerce lucruri noi. Cu toate acestea, teama ca nu esti suficient de bun, ca nu iti vei gasi fericirea, nu te ajuta cu nimic, din contra. Este posibil sa-ti ratezi sansa la implinirea pe plan personal, tocmai din cauza felului in care gandesti. Niciun om nu este in totalitate bun sau rau. Accepta-te asa cum esti si lucreaza cu tine, pentru a fi mai buna!

# Renunta la ideea de perfectiune!

Probabil ca iti doresti, asemenea unui scenariu bine pus la punct, sa se intample totul in ordinea si modalitatea pe care ti-ai imaginat-o. In realitate, acest lucru este imposibil, si chiar inutil. Situatiile neprevazute si complexe te ajuta sa-ti schimbi traiectoria, chiar daca pe moment nu o percepi ca pe un avantaj. Nu poti atinge perfectiune si nici nu trebuie sa-ti doresti asta. De ce ai insista cu perfectionismul, cand nimeni din jurul tau nu este perfect?

# Investeste in relatii de calitate!

Renunta la orice fel de relatie nociva. Indeparteaza-te de oameni care iti transmit energii negative, sunt critici si lipsiti de empatie. Nu iti mai pierde timpul cu persoane cu care nu rezonezi, din punct de vedere al valorilor si stilului de viata. Exista atatia oameni cu care poti fi compatibila, de ce sa te irosesti?

# Ai grija de tine, psihic si fizic!

Pentru o viata personala implinita, trebuie in primul rand sa te simti bine cu tine. Char daca aspectul fizic nu este cel mai important, nu poti sa evoluezi pe niciun plan, daca nu te simti bine in pielea ta. In paralel, incearca sa rezolvi orice dezechilibru emotional, deoarece sursa frustrarilor tale pot fi niste suferinte vechi, inhibate si cronicizate.

sursa foto: Pinterest

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus