Connect with us

5 TRUCURI pentru a SCĂPA de firele DESPICATE

FASHION & BEAUTY

5 TRUCURI pentru a SCĂPA de firele DESPICATE

Firele despicate poit fi o foarte mare problemă însă poți scăpa de ele cu aceste trucuri simple!

Vârfurile despicate pot fi extrem de enervante şi îţi pot împiedica părul din a sta bine, indiferent de cât efort depui tu în această direcţie.

Firele despicate apar în urmă stresului termic, chimic sau mecanic, în urma căruia cuticula protectoare a firului de păr se destramă sau se rupe. Părul lung şi des poate fi greu de întreţinut, iar alimentaţia necorespunzătoare şi umiditatea excesivă pot cauza apariţia acestei probleme.

Există mai multe metode de a scăpa de vârfurile despicate. Deşi una dintre cele mai rapide şi eficiente soluții este mersul la coafor, în cazul în care părul tău nu este deloc îngrijit, chiar şi după ce vei tăia vârfurile despicate, firul de păr va continua să se rupă şi să se deterioreze. Există însă alte câteva metode care te pot ajuta să rezolvi această problemă. Iată care sunt acestea!

1. Masca cu ou

egg-face-packs-and-masks-for-healthy-skin

Oul este un aliment foarte bogat în substanţe nutritive care ajută la tratarea părului uscat şi deteriorat, acesta întărind foliculii de păr şi făcând părul neted şi rezistent.

Ar fi indicat să utilizezi o mască de păr cu ou o dată pe săptămână. Principala componentă nutritivă a oului este gălbenuşul, aşa că bate 2 gălbenuşuri de ou şi amestecă-le cu 2 linguriţe de ulei de măsline şi o linguriţă de miere. Aplică amestecul pe părul ud şi lasă-l să acţioneze timp de 30 de minute. Ulterior clăteşte părul cu apă din abundenţă şi spală-l cu un şampon hidratant.

2. Masaj cu ulei încălzit

Green Leaves With Honey and Olive Oil

Green Leaves With Honey and Olive Oil

Masajul cu uleiuri calde ajută la hrănirea în profunzime a părului, lucru care te va ajuta să scapi de problema vârfurilor despicate. Uleiurile de măsline, cocos, migdale, argan sau ricin pot ajuta foarte mult în tratarea părului deshidratat şi deteriorat.

Încălzeşte puţin ulei, apoi masează-l la rădăcina părului. Aşteaptă ca acesta să acţioneze timp de 40 de minute, apoi şamponează părul şi foloseşte un balsam hidratant. Repetă acest tratament o dată pe săptămână, evita să îl aplici mai des, întrucât acest lucru îţi va îngrăşa părul mult prea tare.

Dacă vrei, poţi adăuga 2-3 picături de ulei esenţial de vanilie sau levănţică pentru ca părul tău să miroasă mai frumos.

3. Avocado

mask-6-mix

Avocado poate fi folosit pe post de balsam. Acesta conferă strălucire părului şi îl hrăneşte în profunzime, fiind bogat în nutrienți esenţiali şi vitamine.

Amestecă conţinutul unui avocado cu 2 linguriţe de ulei de măsline sau cocos pentru a obţine o pastă densă. Aplică acest amestec pe toată lungimea părului, încercând să eviţi zona rădăcinilor. Lasă amestecul să acţioneze cel puţin 30 de minute, apoi şamponează părul şi clăteşte-l cu apă din abundenţă.

4. Maioneza

mayonnaise-hair-mask

Deşi acest lucru poate părea greu de crezut, maioneza poate acţiona ca un remediu excelent pentru părul deteriorat. Aceasta hrăneşte părul şi previne despicarea vârfurilor. Textura şi compoziţia acesteia ajută părul tău să devină moale şi lucios.

Udă-ţi părul, apoi aplică 3 linguri de maioneză pe păr, evitând zona rădăcinilor. Lasă maioneza să acţioneze timp de 20 de minute, apoi clăteşte şi șamponează părul.

Deşi acest tratament poate fi foarte eficient pentru părul tău, există riscul ca firele de păr să prindă un miros neplăcut după aplicarea acestuia, aşa că ar fi recomandat să îl faci la sfârşit de săptămână.

5. Bananele

honey-banana-face-mask

Banana este un fruct extrem de bogat în uleiuri esenţiale şi vitamine, aşa că aceasta îţi va reda elasticitatea părului şi îl va face mai puternic.

Pentru a-ţi aplica tratamentul de păr cu banane, coace o banană şi amestec-o cu două linguri de iaurt şi 2 linguriţe de ulei de măsline. Amestecul va fi unul extrem de dens, aşa că îţi va hrăni părul în profunzime.

Aplică-l pe păr şi lasă-l să acţioneze timp de 30 de minute, apoi clăteşte-l cu apă călduţă. Evită folosirea acestui tratament mai des de o dată pe săptămână.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus