Connect with us

7 trucuri pentru un BAGAJ de profesionist

LIFESTYLE

7 trucuri pentru un BAGAJ de profesionist

7 trucuri pentru un BAGAJ de profesionist

Mereu te confrunți cu problema împachetatului și nu îți dai seama ce ai putea face pentru a deveni expert în făcutul bagajului? Urmează aceste 7 sfaturi și nu vei mai avea probleme.

Fiecare dintre noi a încercat la un moment dat să își facă bagajul și a fost dezamăgit de fpatul că valiza nu este destul de mare și ca lucrurile nu stau niciodată așa cum ar trebui. Nu există nimic mai rău decât să ajungi la hotel și să îți dai seama că ai uitat acasă unul dintre lucrurile de care aveai cea mai mare nevoie. Pentru a evita această situație neplăcută, este foarte important să urmărești câteva reguli simple atunci când îți faci bagajul.

1. Cumpără produsele pe care le foloseşti în varianta pentru călătorie

Mai toate produsele cosmetice au apărut acum şi în varianta mini sau travel-size pentru a putea fi luate mai uşor de către utilizatori în călătoriile lor, fără a ocupa mult spaţiu. Du-te la magazinul care comercializează produsele pe care tu le utilizezi şi roagă-i să îţi ofere variantele în miniatură ale acestora. Dacă vrei să nu cumperi aceste produse, poţi achiziţiona doar recipiente mai mici din platic în care îţi poţi turna îndeajuns produs cât să îţi ajungă pe parcursul călătoriei.

2. Utilizează principiul “piramidei”

Încearcă să îţi priveşti geamantanul ca pe o piramidă. Împachetează întâi încălţămintea, creând astfel o bază pe partea de jos a geamantanului. Ulterior, împachetează pantalonii sau jachetele întinzându-le peste încălţăminte şi lăsând marginile acestora afară pentru a le putea folosi ulterior la închiderea valizei. Deasupra lor, poziţionează piesele vestimentare pe care le-ai rulat, apoi acoperă-le cu marginile jachetelor şi pantalonilor. Ultimul strat ar trebui să fie reprezentat de produse uşor perisabile, precum cosmeticele, parfumurile sau instrumentele pentru coafat.

3. Nu îţi suprapune hainele unele peste celelalte, rulează-le!

O modalitate foarte bună de a economisi spaţiu în valiza ta de călătorie şi de a te asigura că hainele tale nu vor face cute este să le rulezi în forma unor mici clindri şi să le aşezi unele peste altele.
Dacă îţi vei aranja hainele în acest fel, vei vedea că, indiferent de cât de mică este valiza ta, vei reuşi să introduci în ea toate lucrurile de care ai nevoie.

4. Ia cu tine numai lucrurile care sunt cu adevărat utile

De multe ori suntem tentaţi să împachetăm anumite lucruri doar pentru că ne imaginăm că, dacă le folosim acasă, vom avea nevoie de ele şi în timpul călătoriei. Trebuie să iei în calcul că poţi să găseşti mare parte dintre lucrurile de care ai nevoie la hotel, precum prosoape, şampon, halat sau papuci de casă. Ia cu tine doar lucrurile indispensabile pentru a te asigura că nu vei constata că ai împachetat obiecte inutile.

5. Ai grijă la cum împachetezi lucrurile mici

Pentru a economisi cât mai mult spaţiu, încearcă să introduci obiectele mici în interiorul celor care mai au spaţiu în interior, precum pantofii sau borsetele. Umple toate aceste goluri cu şosete, ochelari, cabluri, etc.
Împachetează bijuteriile într-o singură pungă, pentru a te asigura că nu se vor pierde în interiorul bagajului şi apoi încearcă să strecori această pungă în spaţiile lăsate libere.

6. Foloseşte pungi vidate

Pungile vidate sunt foarte folositoare atunci când vrei să împachetezi piese vestimentare mari sau obiecte voluminoase precum geci, genţi sau lenjerii de pat. Punga vidată te va ajuta să te asiguri că acestea vor rămâne în poziţia în care le-ai aşezat şi vor putea fi folosite foarte eficient şi la întoarcere pentru a stoca hainele murdare.

7. Utilizează umeraşe

Atunci când transporţi piese valoroase sau din materiale pretenţioase precum rochii, costume, paltoane, etc., împachetează-le cât acestea sunt încă pe umeraş. Astfel te vei asigura că cel puţin partea de jos a acestora va rămâne nevătămată. Dacă ai şi pungi speciale sau huse pentru haine, le poţi folosi şi pe acestea.

 

Sursa foto – Brightside

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus