Connect with us

9 obiceiuri GREȘITE care îți îmbătrânesc pielea

FASHION & BEAUTY

9 obiceiuri GREȘITE care îți îmbătrânesc pielea

9 obiceiuri GREȘITE care îți îmbătrânesc pielea

Ai vrea să înveți care sunt obiceiurile pe care le ai și care îți distrug pielea? Aici le vei găsi pe cele mai nocive 9 astfel de obiceiuri!

Orice femeie își dorește să fie frumoasă și îngrijită iar o piele tânără și suplă te va ajuta să te simți mai bine cu tine însăți. Însă pielea nu va rămâne sanatoasă și frumoasă pe tot parcursul vieții noastre fără să îi acorzi îngrijirea necesară. Dacă vrei să vezi care sunt principalele obiceiuri care îți distrug pielea și accelereaza procesul de îmbătrânire, citește următorul articol.

1. Nu dormi îndeajuns

Dacă nu vei dormi suficient, vei vedea cu siguranţă semnele lipsei de somn pe faţa ta. În timpul somnului, este stimulat fluxul de oxigen din piele, lucru care ajută la regenerarea acesteia şi la îndepărtarea celulelor moarte. Deşi fiecare dintre noi are nevoie de o cantitate diferită de somn, idealul ar fi în jur de 7-8 ore pe noapte.

2. Ai un mod de viaţă sedentar

Nu este nevoie să devii dependentă de mersul la sala de sport, însă minim 30 de minute de exerciţii fizice în fiecare zi te vor ajută să fii mai sănătos şi mai bine-dispus. Chiar şi mersul pe jos poate fi considerat mişcare atunci când îl faci în fiecare zi. Studiile recente au arătat că persoanele care fac exerciţii fizice trăiesc în general cu 10-13 ani mai mult decât persoanele inactive din punct de vedere fizic.

3. Stresul constant

S-a dovedit că stresul este un factor decisiv în ceea ce priveşte sănătatea ta, buna-dispoziție şi productivitatea. Oboseala cauzată de stres şi starea constantă de nelinişte te vor împiedica din a te relaxa şi a te odihni. Astfel, încearcă să te detensionezi cât mai des şi să te bucuri de timpul tău liber şi de activităţile care te relaxează.

4. Dormitul cu machiaj

Atunci când dormi cu machiajul încă pe faţă, tenul tău va deveni încărcat, porii se vor înfunda şi vei împiedica procesul de regenerare şi oxigenare a pielii. Este foarte important să îţi demachiezi pielea în fiecare noapte pentru ca aceasta să îşi păstreze supleţea şi elasticitatea.

5. Utilizarea rară a protecţiei solare

Produsele cosmetice cu protecţie solară nu trebuie folosite doar atunci când mergi la plajă sau pe timpul verii. Faţa noastră este expusă aproape constant la razele UV, iar acestea pot cauza îmbătrânirea prematură a pielii. Este foarte important să foloseşti creme sau produse cu protecţie solară în fiecare zi în care te vei expune la soare.

6. Îngrijirea necorespunzătoare a tenului

Pentru ca pielea ta să pară mai tânără şi mai sănătoasă, este foarte important să previi pe cât posibil apariţia ridurilor. Zona cea mai predispusă la apariţia ridurilor este cea a ochilor, aşa că este foarte important să acorzi acesteia îngrijirea de care are nevoie. Ar fi recomandat ca, în jurul vârstei de 23 de ani, să începi să foloseşti produse adecvate pentru îngrijirea pielii şi produse speciale pentru zona ochilor.

7. Consumul de băuturi răcoritoare

Conţinutul ridicat de zahăr şi calorii din băuturi răcoritoare contribuie în mare măsură la procesul de îmbătrânire. Unul dintre studiile efectuate la Universitatea din California a arătat faptul că, consumul de băuturi carbogazoase accelerează procesul de îmbătrânire, aşa că ar fi ideal să înlocuieşti acest tip de băuturi cu sucuri naturale sau cu apă plată.

8. O dietă nesănătoasă

Este esenţial ca dieta ta să conţină toate substanţele de care ai nevoie pentru a-ţi păstra sănătatea şi tinereţea pielii. Există anumite tipuri de grăsimi prezente în alimente precum peştele, nucile şi seminţele care te vor ajuta foarte mult. Încearcă de asmenea să consumi cât mai multe fructe şi legume, cât mai puţin prelucrate.

9. Fumatul

Ştim cu toţii că fumatul este o activitate foarte nocivă pentru sănătatea noastră din foarte multe puncte de vedere. Fumatul afectează inclusiv pielea, schimbându-i culoarea şi accelerând procesul de îmbătrânire prin înfundarea porilor.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus