Connect with us

10 Imagini înainte și după efecte SPECIALE

LIFESTYLE

10 Imagini înainte și după efecte SPECIALE

10 Imagini înainte și după efecte SPECIALE

Credeai că nimic nu te mai poate surprinde? Aceste poze înainte și după efecte speciale te vor surprinde!

Filmele sunt una dintre cele mai interesante şi distractive activităţi pe care le putem desfăşura alături de cei dragi. Indiferent că afară este cald sau frig, că bate vântul sau că plouă, că suntem obosiţi sau plini de viaţă, întotdeauna vom găsi un film care să se potrivească stării noastre de spirit.

Bineînţeles că, odată cu avansarea tehnologiei, modul de realizare a filmelor a fost drastic schimbat, astfel că am ajuns să putem să vizionăm filme cu efecte speciale, personaje fantastice sau peisaje de poveste. Evoluţia este atât de mare încât, indiferent de cât de atent am urmări un film, ne este aproape imposibil să ne dăm seama cum a fost făcut. Pentru cei mai curioşi dintre noi însă, există pozele de tipul înainte şi după, ilustrând transformarea incredibilă a scenelor de film în urma procesului de editare.

Efectele speciale tradiţionale sunt de două feluri: efecte optice şi efecte mecanice. În urma apariţiei instrumentelor de procesare digitală, au început să se facă diferenţe majore între efectele speciale şi cele vizuale, acestea din urmă referindu-se doar la elementele care au apărut în urma editării ulterioare, în timp ce efectele speciale sunt cele utilizate în timpul procesului de filmare.

Începând cu anii 1990, imaginile generate pe calculator (CGI) au ajuns în prim-planul tehnologiilor efectelor speciale, întrucât acestea le oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea de a utiliza efecte speciale mai convingătoare şi mai uşor de realizat. Odată cu îmbunătăţirea tehnologiei CGI, costurile de producţie a filmelor scad, întrucât nu mai este nevoie să depună atât de mult efort pentru a putea obţine acelaşi efect.

Dacă ai vrea să vezi ce se poate face cu efectele speciale şi eşti curios dacă vreunul din filmele tale preferate a trecut prin aceste metode de procesare, uită-te la următoarele imagini.

1. Gardienii Galaxiei

 

2. Urzeala Tronurilor

3. Twilight

4. Alice în Țara Minunilor

5. Pirații din Caraibe

6. Cavalerul Negru

7. The Avengers

8. Planeta Maimuțelor

9. Stăpânul Inelelor

10. Marțianul

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus