Connect with us

Dacă îți prinzi PĂRUL așa zilnic, TREBUIE să te oprești chiar acum!

LIFESTYLE

Dacă îți prinzi PĂRUL așa zilnic, TREBUIE să te oprești chiar acum!

Dacă îți prinzi PĂRUL așa zilnic, TREBUIE să te oprești chiar acum!

Acest simplu gest poate cauza efecte negative incredibile asupra părului tău! Oprește-te chiar acum!

Îți porți părul într-un coc zi de zi? Cocurile sunt salvatoare, mai ales în zilele când pur și simplu nu ai timp să îți speli părul. Însă prinderea părului în acest fel atât de des, poate cauza căderea masivă a părului.

Diva Hollands, în vârstă de 22 de ani, fostă dansatoare de balet din Marea Britanie a început să-și piardă părul atunci când avea doar 13 de ani.
“Am avut părul legat în coc de când eram foarte mică, iar acest lucru a avut un efect extrem de negativ”, a declarat Hollands. “De-a lungul atâtor ani, mi-am dat seana că acest efect a fost ireversibil.”

Diva a trecut printr-o operație de transplant ce a durat 8 ore. În timpul procedurii, o fâșie subțire de piele cu păr aflat în creștere este scoasă din partea din spate a scalpului și transplantată într-o zonă afectată de căderea părului. Diva a spus că a văzut rezultatele la câteva luni după acest proces(fotografia de mai jos arată creșterea actuală a părului).

Termenul tehnic pentru acest tip de problemă a părului este “alopecie de tracțiune cronică”, care poate să apară atunci când vă purtați părul în același fel pentru foarte mult timp. “Cel mai bun mod de a descrie alopecia de tracțiune este evidențiat de faptul că ea apare în momentul în care se trage constant de păr”, spune Sejal Shah, un dermatolog din New York City. “Dacă purtați părul strâns o singură dată, acest lucru probabil că nu se va întâmplă. Dar în timp, acea forță pură prin care părul rămâne atașat de cap va începe să slăbească, la un moment dat părul va ajunge la punctul în care se va opri din a mai crește din folicul “. Acel moment variază în totalitate de la persoană la persoană.

“Majoritatea persoanelor care dezvoltă alopecie de tracțiune cronică nu simt neapărat durere sau disconfort atunci când își poartă părul așa”, spune Shah. “Ei nu-și dau seamă cu adevărat ce se întamplă.”

 

 

Luați în considerare aceste lucruri pentru a va mai alterna puțin stilul.

Continuați lectura
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus