Connect with us

6 GREȘELI pe care le faci atunci când aplici MACHIAJUL ochilor

FASHION & BEAUTY

6 GREȘELI pe care le faci atunci când aplici MACHIAJUL ochilor

6 GREȘELI pe care le faci atunci când aplici MACHIAJUL ochilor

Machiajul ochilor este probabil cea mai complexă parte a machiajului. Acesta trebuie să se realizeze ţinându-se cont atât de forma ochilor, cât şi de culoarea acestora, evenimentul la care mergeţi, ţinuta aleasă sau momentul zilei.

Dacă vrei să vezi cum să aplici machiajul corect în funcţie de formă ochilor, citeşte acest articol!

Dacă ai vrea să înțelegi care sunt culorile care se potrivesc cel mai bine cu nuanța ochilor tăi, citeşte aici.

În cazul în care ai învăţat deja cum să te joci cu produsele de machiaj, acest articol te va ajuta să îţi corectezi greşelile.

Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care le fac femeile atunci când îşi realizează machiajul ochilor.

1. Nu folosesc o bază

Baza de machiaj sau primerul este unul dintre elemenele extrem de importante ale mahiajului ochilor. Rolul acesteia este de a face ca machiajul să rămână fixat pe pleoapă pe tot parcursul zilei şi va face culorile să pară mai intense şi mai vibrante. În cazul în care nu aplici o bază, este posibil să obţii efectul de machiaj care se scurge şi să nu fii mulţumită de modul în care se amestecă fardurile între ele.

2. Nu folosesc o culoare de tranziţie

Culoarea de tranziţie trebuie să fie o culoare medie. Aceasta se aplică în pliul pleoapei şi are rol în a facilita estomparea şi amestecul ulterior al culorilor folosite pentru machiaj. Multe persoane uită de aplicarea culorii de tranziţie, lucru care face ca machiajul lor să nu fie blenduit şi ca marginile acestuia să fie mult prea dure.

3. Aplică în mod greşit culorile

În machiajul clasic, culorile trebuie aplicate de la colţul interior al ochiului spre cel exterior, plecând de la cea mai deschisă nuanţă până la cea mai închisă. Astfel, colţul intern ar trebui să fie cel mai luminat, întrucât acest lucru va face ca privirea ta să pară mai vie şi mai luminoasă. Colţul extern ar trebui să fie zona cea mai întunecată a machiajului, acest lucru ajutându-te să îţi faci privirea să pară mai intensă şi mai pătrunzătoare. Pentru un plus de luminozitate, poţi aplica un fard strălucitor pe centrul pleoapei superioare.

4. Aplică tuşul în mod greşit

Când vine vorba despre aplicarea tuşului, există foarte multe greşeli care pot fi făcute. Este foarte important să nu aplici tuş de jur împrejurul ochiului. Acest lucru îţi va face ochii să pară mai mici şi mai obosiţi. Codiţa de tuş trebuie să urmeze linia naturală a ochiului, aşa că trebuie desenată cu ochiul deschis.

Citeşte şi Cum ne desenăm codiţele de tuş

5. Nu îşi curbează genele

Deşi toate femeile îşi doresc să aibă gene lungi şi curbate, acest rezultat nu poate fi atins doar prin aplicarea rimelului. Curbarea genelor este un pas extrem de important în realizarea machiajului. Efectul de gene pânză de păianjen va fi obţinut mult mai uşor după curbarea genelor. În ceea ce priveşte aplicarea unui strat de mascara, este foarte important să lucrezi de la bază spre vârfuri şi să nu îţi încarci genele cu prea mult produs.

6. Uită de pleoapa de jos

Multe femei cred că machiajul ochilor se limitează la pleoapa superioară, aşa că lasă pleoapă de jos liberă. Acest lucru va face ca machiajul să capete un aspect dezechilibrat şi neuniform. Este foarte important ca machiajul să fie continuat şi pe pleoapa inferioară, indiferent că aplicaţi pe aceasta doar un strat subţire de fard maro pentru a umbri puţin zona.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus