Connect with us

9 OBICEIURI zilnice pe care le faci GREȘIT

LIFESTYLE

9 OBICEIURI zilnice pe care le faci GREȘIT

9 OBICEIURI zilnice pe care le faci GREȘIT

Credeai că reușești să faci aceste lucruri ăn mod corect? Noi credem că greșeai!

Fiecare om are anumite obiceiuri pe care le repetă cu sfințenie, unele dintre ele fiind reprezentate de practici generalizate, altele, dimpotrivă, fiind extrem de specifice. Din păcate, unele dintre aceste obiceiuri sunt fundamental greșite și pot conduce la urmări negative asupra corpului nostru. Iată care sunt principalele astfel de obiceiuri greșite și cum să le corectăm.

1. Spălatul pe dinţi prin mişcări orizontale

Periajul dinţilor folosind mişcări orizontale nu duce la curăţarea acestora, ci doar la deplasarea bacteriilor dintr-o parte în cealaltă. În acelaşi timp, acest gen de periaj poate conduce la dezlipirea gingiilor de dinţi, ducând la posibile sângerări ale acestora.

2. Utilizarea unei cantităţi mult prea mare de săpun atunci când faci dus

Odată cu vârsta, pielea noastră devine din ce în ce mai uscata, aşa că este necesar să începem să o protejăm şi să o îngrijim. Săpunul este un produs astringent care, deşi ne curăță pielea, o şi deshidratează, aşa că ar trebui să îl folosim în cantităţi minime atunci când ne spălăm. Ulterior, încearcă să aplici o cremă hidratantă sau un lapte de corp.

3. Adăugarea uleiului în apa de paste

Foarte multă lume adaugă puţin ulei în apa în care fierb pastele, pentru a evita lipirea acestora între ele. Gătitul corect al pastelor însă nu implică utilizarea uleiului, trebuie doar să alegi cantităţile potrivite ale ingredientelor. Astfel, este necesar să foloseşti un litru de apă la 100 de grame de paste uscate şi 1,5 litri de apă pentru 100 grame de paste proaspete.

4. Şedinţele de exerciţii fizice realizate fără încălzire

Înainte de fiecare antrenament sau de o repriză de efort fizic, este esenţial să îţi încălzeşti organismul. Fără o încălzire potrivită, este posibil să îţi suprasoliciti muşchii, astfel încât nu doar că o să ajungi să ai o febră musculară mult mai puternică, însă poţi ajunge chiar să suferi anumite accidente grave precum rupturile musculare.

5. Respiraţia prin umflarea pieptului

Cea mai sănătoasă respiraţie este aceea realizată prin ridicarea diafragmei, lucru care se realizează prin umflarea abdomenului. Respiraţia prin umflarea abdomenului duce la scăderea tensiunii arteriale, la eliminarea stresului şi la îmbunătăţirea per total a tonusului corpului tău.

6. Lucrul fără pauze planificate

Fiecare dintre noi are o grămadă de responsabilităţi şi îşi stabileşte modul de organizare a timpului de lucru astfel încât să îşi ducă lucrurile la bun sfârşit. Însă o mare problemă apare atunci când îţi organizezi programul de lucru, fără să îţi stabileşti pauzele sau recompensele pe care să ţi le oferi atunci când reuşeşti să faci lucrurile pe care ţi le propui. Eeste important să îţi programezi pauzele şi recompensele astfel încât acestea să îţi sporească productivitatea, nu să o încetinească.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus