Connect with us

7 lucruri GENIALE pe care NU le ştiai despre CORPUL tău

LIFESTYLE

7 lucruri GENIALE pe care NU le ştiai despre CORPUL tău

7 lucruri GENIALE pe care NU le ştiai despre CORPUL tău

Credeai că știi tot ce este de știut despre coprul tău? Aceste lucruri te vor surprinde!

 

Corpul tău este un mecanism extrem de complex care funcţionează asemenea unei maşinării. Astfel, este normal că, dacă nu eşti doctor sau persoană pasionată de biologie şi chimie, nu vei putea niciodată să deţii toate informaţiile legate de corpul tău. Deşi probabil nu toate lucrurile ar fi demne de menţionat, există câteva lucruri extrem de importante despre corpul tău pe care ai vrea să le cunoști.

1. Eşti mai înalt dimineaţa decât eşti seara

Ştiai că înălţimea ta se modifică pe parcursul zilei: Eşti cu aproximativ 2 cm mai înalt dimineaţa decât eşti seara. Atunci când dormi, discurile vertebrale sunt relaxate, lucru care face coloana vertebrală să se extindă. Pe parcursul zilei, din cauza stresului şi a activităţilor fizice, acestea se vor comprima din nou, lucru care te va face ca seara să fii mai scund.

2. Gâdilatul

Ai încercat vreodată să te gâdili singur? Probabil nu a funcţionat, iar acest lucru se petrece din cauza faptului că, creierul tău anticipează senzaţia şi se poate obişnui cu ea. Pe de altă parte, atunci când te gâdilă altcineva, eşti luat prin surprindere, astfel încât senzaţia pare una neplăcută.

3. Până la vârstă de 18 ani, creierul tău se opreşte din crescut

După vârsta de 18 ani, creierul tău începe să piardă aproximativ 1000 de celule în fiecare zi. Creierul funcţionează constant şi nu se opreşte niciodată, nici măcar în somn. Acesta consumă aproximativ 20% din energia totală a corpului tău pentru a funcţiona.

4. Respiratul pe nas

Respiraţia pe nas este mult mai complexă decât pare. 85% dintre oameni nu pot respira decât pe câte o nară pe rând, întrucât cealaltă se înfundă iar acest lucru de foarte multe ori nici nu este conştientizat. Nările se înfundă din cauza umflării ţesuturilor nazale, lucru care duce la senzaţia de nas înfundată chiar şi atunci când ştii că nu ai nimic în interior.

5. Secreţiile nazale

Fiecare dintre noi a avut la un moment dat nasul înfundat şi s-a confruntat cu secreţiile nazale atunci când a fost răcit sau a avut gripă. Cu toate acestea, se întâmplă deseori să ne curgă nasul atunci când mergem prin frig. Acest lucru se datorează faptului că, în mod normal, nasul nostru produce aproximativ un litru de mucus pe zi, care de multe ori este ingerat fără să ne dăm seama. Însă pe parcursul anotimpului rece, pentru a preveni pătrunderea aerului rece în plămâni, corpul tău va pompa mai mult sânge spre nas, lucru care va facilita şi spori şi producţia de mucus.

6. Creierul lucrează mai intens noaptea decât pe parcursul zilei

Deşi ţi s-ar putea părea logic să consumi mai mult din energia creierului pe parcursul zilei, atunci când te ocupi de toate responsabilităţile şi sarcinile pe care le ai, creierul tău funcţionează mult mai bine atunci când tu te opreşti din activitate. Cercetătorii caută în continuare o explicaţie pentru acest fenomen extrem de bizar.

7. 15% din populaţia globului nu are acest tendon în braţ

Acest tendon, cunosct şi sub numele de Longus palmaris este un muşchi al antebraţului care se întinde de la cot, până în palma ta. Anumite variaţii anatomice au condus la nașterea unor persoane care nu au acest tendon deloc, fie îl au prezent într-un singur braţ.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus