Connect with us

8 utilizări GENIALE pentru COCA-COLA pe care vrei să le încerci

LIFESTYLE

8 utilizări GENIALE pentru COCA-COLA pe care vrei să le încerci

8 utilizări GENIALE pentru COCA-COLA pe care vrei să le încerci

Sigur nu știai de aceste utilizări geniale ale Coca Cola!

Probabil majoritatea dintre voi au băut la un moment dat o Coca-Cola rece ca gheața și s-a bucurat de efectul răcoritor al acestei băuturi, însă nu multă lume știe și celelalte întrebuințări ale acesteia. Începând de la utilizarea ei pentru uciderea țânțarilor și îndepărtarea ruginii, pâna la coafarea părului, Cola poate fi utilizată în foarte multe feluri și tehnici. Mai jos aveți o listă cu cele mai interesante moduri în care puteți utiliza Coca-Cola.

1) Poate fi folosită pe post de insecticid

Dacă sunteți în căutarea unui nou insecticid original și eficient pentru a scăpa de dăunători, puteți turna Coca-Cola într-un bol mic, pe care îl puneți aproape de flori în aer liber. Mirosul puternic al acestei băuturi răcoritoare va atrage dăunătorii, determinându-i să guste băutura ce le va cauza moartea din cauza acidității sale extrem de ridicate.

2) Curăță vasele de gătit

Dacă aveți probleme cu eliminarea mizeriei de pe vasele de gătit, turnați Coca-Cola în acestea. Turnând Coca-Cola pe vasele de murdare și punându-le la fiert, vă veți asigura că aciditatea din băutură va curăța mizeria de pe fundul acestora. Înmuierea instrumentelor de bucătărie în Coca-Cola este de asemenea o modalitate foarte bună pentru a curăța stratul gros de mizerie de pe acestea, înainte de a începe procesul de spălare.

3) Îndepărtează rugina de pe mașină

Cola-Cola este un produs de îndepărtare a ruginei minunat. Prin scufundarea unei cârpe în această băutură și frecarea metalului cu ea, veți reuși să îndepărtați într-o mare măsură rugina de pe mașina voastră.

4) Îndepărtează petele de pe țesături

Aveți diferite haine pătate de grăsime sau sânge? Aplicați Coca-Cola pe acestea și așteptați să acționeze câteva minute, apoi spălați hainele în mașina de spălat. Veți observa cum petele au fost îndepărtate.

5) Poate fi folosită la gătit

Coca-Cola poate curăța instrumentele de gătit și de asemenea poate adăuga aromă preparatelor voastre. Turnând Coca-Cola peste diferite tipuri de carne, vei ajuta la frăgezirea acestora. În plus, amestecarea Coca-Cola cu ketchup poate duce la prepararea unui sos minunat pentru friptură.

6. Bucle naturale

Substanțele acide din Coca-Cola ajută la lipirea cuticulelor din firul de păr, astfel că părul tău va arăta strălucitor și ușor ondulat. Dacă îți vei umezi părul cu Coca-Cola și o vei lăsa să acționeze timp de 15-20 de minute apoi îți vei spăla normal părul, vei obține efecul de onduleuri de plajă.

De asemenea, dacă ai nevoie de o substanță cu care să potolești firele rebele de păr care se electrizează și nu ai fixativ la tine, poți folosi puțină Coca-Cola.

7. Decolorarea părului

În cazul în care te-ai vopsit și culoarea a ieșit mai închisă decât te așteptai, ai putea să încerci să îți decolorezi părul folosind Coca-Cola pe post de înălbitor. Acidul citric și uleiurile citrice prezente în această băutură vor îndepărta mare parte din pigmenții de culoare.

8. Elimină durerea

În cazul în care te confrunți cu mușcăturile țânțarilor sau altor insecte și nu ai idee ce să faci pentru a scăpa de durere și mâncărime, aplică un tampon de vată îmbibat în Coca-Cola deasupra zonei afectate. Cofeina din suc are un efect anestezic, astfel că va elimina senzația neplăcută.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus