Connect with us

10 LUCRURI pe care nu știai cum să le FOLOSEȘTI

LIFESTYLE

10 LUCRURI pe care nu știai cum să le FOLOSEȘTI

10 LUCRURI pe care nu știai cum să le FOLOSEȘTI

Credeai că ți-ai dat seama la ce folosesc aceste lucruri? Punem pariu că nu!

Există o multitudine de lucruri pe care le vedem în jurul nostru în viața de zi cu zi, dar  nu știm cu adevărat la ce folosesc.

 Cu siguranță te-ai întrebat de multe ori în ce scop au fost create aceste lucruri. A venit timpul să descoperi răspunsul!

Bucla de pe spatele cămăşii

În cazul în care nu ai un umeraş la dispoziţie, poţi agăța cămaşa de bucla aceasta într-un cuier, astfel încât ea să nu se şifoneze.

Cilindrul de pe cablul de alimentare al laptopului


Probabil fiecare dintre noi a observat cândva acest mic cilindru de pe cablul de încărcare al laptopului, însă nu mulţi sunt cei care ştiu cu adevărat ce înseamnă. Acest dispozitiv ajută la suprimarea zgomotelor de înaltă frecvenţă pe care le-ar fi emis circuitele electrice.

Gaura din fereastra avioanelor


Geamurile avioanelor sunt compuse din două bucăţi, una de plastic şi una de sticlă. Pe cont propriu, geamul de sticlă s-ar sparge din cauza presiunii, aşa că este foarte important să se realizeze egalizarea presiunii care acţionează asupra acestor suprafeţe. Această gaură permite aerului să circule între cabină şi zona dintre cele două geamuri, egalizând presiunea.

Partea albastră a radierei

Multe persoane consideră că partea albastră a radierei este folosită pentru a şterge scrisul cu stiloul, însă aceasta este în realitate special concepută pentru a îndepărta scrisul de pe hârtiile groase. Atunci când producătorii de gume de şters au observat că oamenii nu au înţeles scopul acestei părţi a gumei de şters, au început să se folosească de utilizarea dată acesteia de către oameni, şi anume aceea de a şterge urmele de pix sau stilou, desenând chiar pe zona albastră un capăt mic de stilou.

Găurile orizontale pentru nasturi

Dacă te vei uita cu atenţie la cămaşa ta, vei observa că găurile de pe lungime sunt poziţionate vertical, pe când cele de la bază şi de sus sunt poziţionate orizontal. Acest lucru se datorează faptului că nasturii de sus şi de jos sunt cei care se desfac cel mai des, aşa că o gaură orizontală va scădea posibilitatea ca acest lucru să se întâmple.

Găurile suplimentare de pe încălţăminte


Puţini oameni acordă atenţie orificiilor suplimentare aflate pe partea superioară a încălţămintei, însă scopul acestora este unul extrem de important. Trecerea şireturilor prin aceste găuri va ajuta ca încălţămintea să fie fixată mai bine pe picior şi va preveni frecarea gleznelor de partea interioară a pantofilor.

În ceea ce priveşte găurile din bascheţi, acestea au rolul de a ajuta la ventilarea piciorului, astfel încât tălpile să nu se încingă mult prea tare în pantof.

Gaura din lingura de spaghete

Gaura din lingura de spaghete a fost gândită pentru a te ajuta să măsori cantitatea ideală a unei porţii standard de paste.

Buzunarul mic și bucăţile de metal de pe blugi

Micul buzunar de pe blugi au apărut pe pantalonii Levi în anul 1873 pentru ceasurile de buzunar.
Iar micile aplicaţii de metal au rolul unor întărituri care sunt aplicate pe zonele în care blugii sau pantalonii se rup sau se descos cel mai des. Acest lucru se datorează faptului că primii care au purtat blugi erau muncitorii de pe şantier, iar munca fizică cauza forţarea jeanșilor şi destrămarea acestora, aşa că s-a simţit nevoia unui dispozitiv prin care să se prevină această destrămare.

Gaura din capacul de pix

Gaura din capacul de pix are un scop funcţional extrem de important, întrucât aceasta ajută la trecerea aerului spre plămâni în cazul în care cineva înghite capacul pixului.

Bucata de material primită la cumpărarea hainelor noi


Multe persoane consideră că aceste bucăţi de material sunt făcute a fi folosite pe post de petice în cazul în care hainele tale se rup sau se agaţă, însă rolul acestor eşantioane este acela de a folosi pe post de materiale de test în privinţa spălării, pentru a te asigura că nu îţi vei strica hainele dacă le speli în modul nepotrivit.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus