Connect with us

8 GREȘELI care îți DISTRUG pielea

FASHION & BEAUTY

8 GREȘELI care îți DISTRUG pielea

8 GREȘELI care îți DISTRUG pielea

Iată care sunt principalele lucruri pe care le faci greșit pentru pielea ta și cum să le corectezi!

Fiecare femeie își dorește să aibă o piele fină și curată, însă prea puține femei își dau seama care sunt lucrurile pe care trebuie să le facă pentru a putea obține acest rezultat. A investi în produse cosmetice sau în tratamente profesionale de curățare și întreținere a pielii nu este îndeajuns. Trebuie să îți schimbi obiceiurile greșite din viața de zi cu zi care îți distrug pielea. Iată ce trebuie să faci pentru a avea o piele perfectă!

1. Curață cât mai des ecranul smartphone-ului tău

Dacă ţi-au apărut brusc anumite iritaţii, coşuri sau puncte de grăsime pe obraji şi nu îți dai seama cărei cauze i se datorează, este foarte posibil ca acestea să fi apărut în urma contactului cu ecranul murdar al telefonului tău mobil. Cercetătorii au demonstrat că ecranul telefoanelor mobile poate ajunge să fie acoperit de 10 ori mai multe bacterii decât scaunul de toaletă, aşa că este extrem de important să îl ştergi cât mai des cu anumite produse de curăţare speciale.

2. Spală-ţi în mod regulat pensulele de machiaj

Foarte multe femei consideră că, dacă ele sunt singurele care îşi folosesc pensulele de machiaj, acestea nu se vor murdări sau contamina, aşa că nu este necesar să le spele extrem de des, însă această concepţie este extrem de greşită. Burețeii de machiaj şi pensulele se pot murdări extrem de uşor de la mediul înconjurător şi pot să se umple cu bacterii şi microbi prin simpla folosire a produselor cosmetice, aşa că este important să le speli cât mai des fie cu produse speciale pentru curăţarea pensulelor de machiaj, fie cu apă şi săpun.

3. Ai grijă la alimentele pe care le consumi

Alimentele care conţin mult zahăr şi multe grăsimi sunt cele mai nocive pentru pielea ta. Însă foarte des oamenii uită că sănătatea organismului şi implicit a pielii încep de la interior, nu de la exterior. Încearcă să consumi cât mai multe alimente sănătoase şi cât mai puţin preparate. Nu încerca să ai o dietă extrem de restrictivă întrucât nici acest lucru nu te va ajuta, este esenţial să consumi câte puţin din fiecare pentru a obţine un rezultat final bun.

4. Nu folosi prea mult scrub-urile faciale

Scrub-urile faciale abrazive îţi fac pielea să fie extrem de moale şi de netedă imediat după folosire, însă adevărul este că acestea sunt violente cu pielea ta, îţi pot provoca răni sau îţi pot deshidrata tenul foarte tare. Nu ar trebui să foloseşti un astfel de scrub abraziv mai mult de o dată pe săptămână şi ar trebui să renunţi complet la scruburi dacă te confrunţi cu acneea sau multe coşuri.

5. Aplică o cremă hidratantă de fiecare dată când înoţi într-o piscină

Indiferent că aici ne referim la piscinele de la sală sau cele pentru relaxare, apa din piscine conţine anumite produse chimice pentru a păstra apa curată, care însă îţi deshidratează şi atacă pielea. Este foarte important să nu uiţi să îţi hidratezi pileea de fiecare dată când înoţi într-o astfel de piscină.

6. Fă un dus imediat după antrenamente sau după ce ai depus efort fizic

Probabil nimănui nu îi place să facă dus la sala de sport, însă pot apărea foarte multe problemel dacă nu îţi cureţi pielea de transpiraţie şi de microbi imediat după ce ai depus efort. În momentul în care corpul tău se încălzeşte, porii pielii tale se deschid, permiţând astfel transpiraţiei şi mizeriei să pătrundă în aceştia, înfundându-i. Ai grijă să îţi cureţi pielea înainte ca acest lucru să se poată întâmpla.

7. Evită duşurile mult prea fierbinţi

Deşi poate fi extrem de plăcut să faci un duș fierbinte sau să te relaxezi într-o cadă plină cu apă caldă, aceste lucruri pot contribui la distrugerea stratului protector care ajută la menţinerea hidratată a pielii. Atunci când acest strat este distrus, pielea ta se va deshidrată extrem de repede şi va deveni foarte uscată şi sensibilă, aşa că ar fi bine să încerci să reduci temperatura apei atunci când te speli şi să nu uiţi să aplici o cremă sau un ulei hidratant după.

8. Bea cât mai multă apă

Aşa cum am mai vorbit anterior, sănătatea pielii şi a organismului începe de la interior, aşa că este foarte important să te asiguri că îi dai corpului tău toată apa de care are nevoie. Chiar dacă nu simţi mereu nevoia de a bea apă, încearcă să îţi formezi un obicei din a bea cel puţin un pahar cu apă pe oră.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus