Connect with us

6 LUCRURI pe care nu le ȘTIAI despre obiectele de zi cu zi

LIFESTYLE

6 LUCRURI pe care nu le ȘTIAI despre obiectele de zi cu zi

6 LUCRURI pe care nu le ȘTIAI despre obiectele de zi cu zi

Tu știai la ce se folosesc toate aceste obiecte? Facem pariu că nu!

Oamenii folosesc deseori obiecte în activităţile lor de zi cu zi, însă puţini sunt cei care reuşesc să înțeleagă adevărata utilitate a acestor lucruri. Unele părți ale acestora au fost proiectate mult mai atent decât ne-am fi imaginat însă, din păcate, lumea nu ştie la ce se folosesc multe dintre aceste mici trucuri încorporate în obiecte.

Iată care sunt 6 dintre cele mai răspândite obiecte cu utilităţi ascunse pe care cel mai probabil nu le ştiai.

# 1 Puful adăugat pe pălării sau căciuli

Această excrescenţă adăugată pe căciuli sau pălării a apărut pentru prima dată în costumaţia puşcaşilor marini francezi, care le foloseau pentru a-şi proteja capetele de a se lovi de tavanele joase ale navelor. Acestea au fost adoptate ulterior şi de marinari, iar în prezent sunt folosite pentru decor şi pentru ca obiectele de pus pe cap să pară mai interesante.

# 2 Gaura din băţul de bomboane

Această gaură este gândită astfel încât să fie umplută atunci când se toarnă bomboana, ajutând la fixarea acesteia şi prevenind căderea ei.

# 3 Cutele de pe pantaloni

Oamenii obişnuiau să îşi împăturească pantalonii încă de la apariţia acestora, aşa că deseori se formau cute pe suprafaţa acestora. Astfel, producătorii de pantaloni au decis să încorporeze cutele în designul acestora pentru a-i face să se aranjeze mai natural pe corp și să nu mai pară șifonați.

# 4 Liniile de pe spatele tuburilor

Aceste linii sunt folosite pe post de marcaje care să ajute maşinăriile ce lucrează la mare viteză să sorteze tuburile în funcţie de conţinut sua de tipul de ambalaj pe care trebuie să îl primească.

# 5 Buzunarele mici de pe lenjeria femeilor

Aceste mici buzunare de pe lenjeria pentru femei sunt folosite în scop de igienă. Astfel, dubla grosime a lenjeriei în acea zonă are rolul de a proteja mai bine zonele intime ale femeilor.

# 6 Pătrăţele de pe rucsac

Aceste pătrate aplicate pe rucsac au o utilitate deosebită pentru cei care merg des în sălbăticie sau fac camping, întrucât prin acestea pot fi trecute tot felul de calburi sau fire de care rucsacul poate fi agăţat la înălţime.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus