Connect with us

Uite ce se întâmplă cu RINICHII, FICATUL şi CREIERUL tău când foloseşti prea mult MACHIAJ

FASHION & BEAUTY

Uite ce se întâmplă cu RINICHII, FICATUL şi CREIERUL tău când foloseşti prea mult MACHIAJ

Uite ce se întâmplă cu RINICHII, FICATUL şi CREIERUL tău când foloseşti prea mult MACHIAJ

Nu te-ai fi gândit niciodată că se poate întâmpla acest lucru când folosești prea mult machiaj!

În prezent, produsele de machiaj au devenit din ce în ce mai populare în rândul femeilor decât în orice moment din trecut. Machiajul a fost folosit pentru prima dată acum 5000 de ani, în scopul de a ascunde primele semne ale ridurilor şi îmbătrânirii sau anumite imperfecţiuni ale pielii. Atunci când fardurile sunt utilizate numai în acest scop, nu este nimic în neregulă cu acest lucru. Problema apare atunci când femeile ajung la o anumită dependenţă psihologică de aceste produse.

Conform unui studiu, aproape jumătate dintre femei se simt neatractive atunci când nu poartă machiaj. Oamenii de ştiinţă au început să studieze modul în care cosmeticele ar putea afecta sănătatea femeilor.

Produsele de machiaj sunt pline cu multe substanţe chimice care pot dăuna sănătăţii tale. Aceste substanţe chimice pot provoca exfolierea pielii, uscăciunea acesteia şi multiple reacţii alergice. Acestea pot chiar să penetreze pielea şi să ajungă în sânge. În cazul în care acestea sunt toxice, ele pot provoca un risc semnificativ pentru sănătatea generală a corpului.
În opinia multor cercetători, utilizarea pudrelor pentru faţă poate creşte riscul prezenţei mercurului şi plumbului în organism, aceste metale dăunând în primul rând femeilor însărcinate.

Iată care sunt principalele substanţe chimice nocive ce se găsesc în produsele de machiaj:

Cadmiu

Acest metal alb-albăstrui poate cauza deseori boli osoase, insuficienţă renală sau chiar cancer. Cercetătorii susţin că acesta devine toxic şi anumite teste au descoperit că el se găseşte în multe produse cosmetice fabricate de companii celebre.

Toluenul

Acest compus poate afecta sistemul nervos şi poate provoca diferite tulburări neurologice, inclusiv demenţa. Acesta poate fi găsit în unele produse pentru unghii precum şi în coloranţii pentru păr.

Benzofenonele

Aceste substanţe sunt utilizate în produsele de machiaj pentru a proteja pielea de razele UV. Acestea pot provoca unele reacţii alergice incluzând erupţii cutanate sau chiar şoc anafilactic. Benzofenonele sunt de obicei găsite în fondurile de ten, balsamuri de buze, parfumuri, lacuri de unghii, balsamuri, sampoane, fixative sau produsele de protecţie solară.

Parabeni

Parabeni se găsesc în aproape toate produsele cosmetice întrucât aceştia ajută la prevenirea dezvoltării excesive a bacteriilor. Cu toate astea, ele pot provoca tulburări ale sistemului endocrin sau chiar şi cancer la sân şi se găsesc în şampoane, geluri de duş, loţiuni şi balsamuri.

Talc

Acest mineral este utilizat în numeroase produse de machiaj precum pudra, fardurile pudră de ochi, fondul de ten compact sau lichid. Acest compus este plin de agenţi cancerigeni.

Talcul se găseşte de asemenea în produsele pentru bebeluşi, cele de igienă feminină sau chiar deodorante sub formă de pudră.

Deşi cantitatea mică în care aceste substanţe chimice se regăsesc în produsele de machiaj nu poate provoca niciun efect negativ imediat, o expunere regulată ar putea prezenta un risc grav pentru sănătatea ta.
Pentru a avea cât mai multă grijă de tine, citeşte cu atenţie etichetele produselor cosmetice înainte de le cumpăra. De asemenea, numeroase companii de cosmetice au început să comercializeze produse de machiaj complet naturale.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus