Connect with us

12 reguli de BUNE MARIERE pe care TREBUIE să le știe toate FEMEILE

LIFESTYLE

12 reguli de BUNE MARIERE pe care TREBUIE să le știe toate FEMEILE

12 reguli de BUNE MARIERE pe care TREBUIE să le știe toate FEMEILE

Cu siguranță făceai și tu aceste greșeli! Învață cum să le corectezi și vei fi cea mai STILATĂ femeie din cameră!

Fiecare om îşi doreşte să fie plăcut de cei din jur iar un comportament adecvat este cea mai bună modalitate de a te asigura că se întâmplă acest lucru. Deşi multe persoane cunosc regulile generale de bune maniere, există anumite norme de etichetă pe care mulţi le trec cu vederea. Iată care sunt cele mai importante astfel de norme de care trebuie să ţii cont.

 

 

1. Acordă atenţie modului în care îţi accesorizezi ţinutele

Ai mare grijă la modul în care îţi accesorizezi ţinutele. Trebuie să eviţi supra-accesorizarea şi aglomerarea ţinutelor. Dacă alegi să porţi cercei, evită să porţi şi un colier. Dacă ţi-ai pus deja multe brăţări, încearcă să nu mai foloseşti şi inele. De asemenea, de fiecare dată când ieşi din casă, uită-te în oglindă şi mai dă jos un accesoriu. Acest sfat îi aparţine lui Coco Chanel şi aceasta susţinea că îl aplică pe ea însăşi de fiecare dată.

2. Nu vorbi despre persoane care nu sunt prezente

Indiferent că vrei să spui lucruri neutre sau nu, ar trebui să eviţi pe cât posibil să vorbeşti despre persoane care nu sunt prezente. Cei din jur sunt mereu gata să te judece şi să folosească împotriva ta lucrurile pe care le spui aşa că ar trebui să te fereşti pe cât posibil să vorbeşti despre oameni în absenţa lor.

 

3. Acordă atenţie hainelor în care stai în casă

Chiar dacă te gândeşti la faptul că nimeni nu te vede atunci când stai în casă şi că te poţi îmbrăca cum vrei, modul în care ai grijă de tine atunci când nimeni nu te vede va spune multe despre comportamentul tău. Astfel, chiar dacă adopţi o ţinută mai simplă, hainele ar trebui să arate bine şi să te facă să te simţi confortabil.

4. Ai grijă la modul în care alegi subiectele de conversaţie

Atunci când încerci să faci conversaţie cu o persoană pe care abia ai întâlnit-o, ar trebui să eviţi subiecte precum banii, religia şi politica. Aceste subiecte sunt destul de controversate şi există multe șanse ca interlocutorul tău să nu îţi împărtăşească opiniile şi să ajungeţi să vă certaţi.

5. Nu merge niciodată într-o vizită fără a suna mai întâi

Probabil că fiecare dintre noi a fost pus cândva în situaţia de a avea nişte musafiri surpriză care i-au prins într-un moment în care erau nepregătiţi. Astfel, ar fi ideal ca, în cazul în care vrei să faci o surpriză cuiva, să dai un telefon înainte şi să anunţi cel puţin o persoană din acea casă pentru a te asigura fie că nu o să nimereşti în faţa unei uşi închise, fie că nu vei deranja pe nimeni.

6. Ai grijă la cum porţi mânuşi şi pălărie în interior

Mult timp s-a vehiculat faptul că nu poţi purta mânuşi şi pălărie în interior. Acest lucru este fals, însă trebuie să acorzi atenţie mânuşilor şi pălăriei pe care le alegi. Alege o pălărie care este concepută astfel încât să fie purtată şi în interior şi o pereche de mânuşi fără degete.

7. Nu îţi aşeza niciodată poşeta pe scaun sau pe genunchi

Indiferent de cât de scumpă a fost poşeta ta, o poţi aşeza pe jos. Ai putea să o plasezi chiar pe masă dacă aceasta este îndeajuns de mică sau o poţi agăţa de spătarul scaunului. Indiferent însă de situaţie şi de geantă, evită să o aşezi pe genunchi sau pe scaun.

 

8. Persoana care iese prima dintr-un lift este cea mai trebuie să stea cel mai aproape de uşă

De multe ori ajungem în situaţia în care oamenii se împing unii pe ceilalți atunci când vor să iasă din lift, aşa că, dacă ştii că trebuie să coborî printre primii, alege să rămâi printre ultimii care urcă în lift.

9. Păstrează anumite lucruri numai pentru tine!

Există câteva subicete pe care fiecare dintre noi ar terebui să le țină întotdeauna secret. Acestea sunt vârsta, averea, certurile de familie, religia, problemele medicale, dragostea, afacerile, onoarea şi ruşinea.

10. Cum să ajungi la locul tău din sălile de cinema, film, spectacol, etc.

Atunci când trebuie să ajungi la locul tău dintr-o sală de spectacole și eşti nevoit să treci prin dreptul altor persoane pentru a ajunge acolo, treci cu faţa spre aceştia. Este mult mai nepoliticos să faci aceeaşi mişcare fiind cu spatele la ei.

Dacă vrei să vezi care sunt cele mai importante 7 lucruri pe care trebuie să le ţii mereu secret, citeşte acest articol!

11. Cel mai imortant loc dintr-o maşină este cel din spatele soferului

Locul de pe banchetă din spatele şoferului se consideră a fi cel mai important şi mai protejat loc dintr-o maşină. Acest loc este în general rezervat femeilor. De fiecare dată când în maşină se află o femeie, aceasta trebuie să aştepte până în momentul în care un alt bărbat vine să îi deschidă uşa.

12. Tratează-i pe ceilalţi aşa cum tu vrei să fii tratat de către ei

Dacă vrei ca ceilalţi să te trateze cu seriozitate şi respect, ar trebui să îi tratezi şi tu în acelaşi fel. Astfel, dacă tu îi tratezi pe ceilalţi ca şi când ţi-ar fi inferiori sau te comporţi cu ei mult prea familiar, nu ar trebu să aştepţi o altfel de reacţie din partea lor atunci când discuta cu tine.

 

 

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus