Connect with us

10 TRUCURI de bucătărie care te vor face să pari PROFESIONIST

LIFESTYLE

10 TRUCURI de bucătărie care te vor face să pari PROFESIONIST

10 TRUCURI de bucătărie care te vor face să pari PROFESIONIST

Aceste trucuri de bucătărie te vor ajuta să devii un bucătar desăvârșit și să îi impresionezi pe toți cei din jurul tău!

Zi de zi ne confruntăm cu anumite probleme care ne pot strica complet dispoziţia! Din fericire, unele dintre aceste probleme de viaţă pot avea soluţii extrem de simple prin care poţi economisi timp!

Iată care sunt o parte din acest gen de probleme şi soluţiile pe care le-am descoperit!

1. Stoarce sucul dintr-o lămâie

Dacă nu ai un storcător lână tine şi vrei să te asiguri că vei obţine toată zeama dintr-o lămâie, încălzeşte-o puţin înainte. Acest lucru te va ajuta să storci cu uşurinţă toată zeama din aceasta.

2. Fixează tăietorul pe masă

De foarte multe ori ne confruntăm cu faptul că tăietorul nostru se mişcă atunci când tăiem. Pentu a rezolva această problemă, pune un prosop de hârtie umed sub acesta.

3. Foloseşte sosul care îţi rămâne de la gătit

Dacă ţi-a rămas o cantitate de sos pe care nu ai folosit-o, pune-o într-o tavă pentru cuburi de gheaţă şi bag-o la congelator. Apoi, data viitoare când ai nevoie de puţin sos, pune un cub de gheaţă deasupra preparatului tău şi încălzeşte-le pentru câteva secunde.

 

 

4. Cum să scoţi ketchup din sticlă

Numărul de pe sticlă marchează poziţia exactă în care ar trebui să îţi ţii mâna pentru a reuşi să storci cel mai uşor sosul. Înclină sticla apoi apasă în acel loc şi vei vedea diferenţa!

 

5. Cum să foloseşti lingura pe marginea vaselor de gătit

Atunci când laşi o lingură pe marginea vaselor de gătit, este posibil ca aceasta să se încingă mult prea tare şi să te arzi atunci când încerci să o foloseşti. Pentru a evita această situaţie, leagă un elastic de plastic în jurul mânerului. Astfel, acea zonă nu se va încinge şi vei putea ţine lingura de acolo.

6. Cum să cureţi interiorul unei sticle

Nu toată lumea are acasă perii speciale pentru a curăța interiorul sticlelor. În astfel de situaţii, poţi folosi câteva coji de ou mărunţite. Pune-le în sticlă alături de o cană de apă şi amestecă bine totul. Vei observa cum toată mizeria de pe interiorul sticlei va fi curăţată.

7. Cum să tai felii subţiri de brânză

Acest truc este extrem de folositor pentru persoanele care vor să taie brânza sau caşcavalul în felii foarte subţiri însă nu au nici răbdare, nici cuţite foarte ascuţite. Foloseşte un curăţător pentru cartofi şi vei vedea că treaba merge mult mai uşor.

 

 

8. Foloseşte spaghete în loc de chibrituri

Atunci când nu ai în apropiere un chibrit şi nu eşti convins că poţi aprinde o lumânare sau o candelă cu bricheta fără să te arzi, foloseşte o spaghetă. Aceasta va funcţiona pe post de lumânare pentru câteva secunde.

9. Cum să strângi cioburile de sticlă

Atuni când spargi un pahar sau o cană te poţi trezi cu foarte multe bătăi de cap. Din fericire, există un truc pe care îl poţi utiliza pentru a simplifica procesul de curăţare. Foloseşte o felie de pâine pe post de mătură şi vei observa cum aceasta va strânge chiar şi cele mă mici bucăţi de sticlă.

 

10. Cum să deschizi borcanele

De multe ori ne aflăm în situaţia în care nu putem desface un borcan, nu neapărat pentru că acesta este strâns foarte bine, ci pentru că ne alunecă mâna. În astfel de momente, înfăşoară un elastic pe capac şi încearcă din nou. Vei vedea că poţi ţine mult mai bine capacul şi îl vei deschide mul mai uşor.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus