Connect with us

10 TRUCURI de SUPRAVIEȚUIRE pe care NU LE-AI FOLOSIT până acum

Uncategorized

10 TRUCURI de SUPRAVIEȚUIRE pe care NU LE-AI FOLOSIT până acum

10 TRUCURI de SUPRAVIEȚUIRE pe care NU LE-AI FOLOSIT până acum

Folosește aceste trucuri și vei deveni un profesionist în arta supraviețuirii de fiecare dată când te vei afla în natură!

11 Camping Great sfaturi şi trucuri Nu au folosit înainte

Fiecăruia dintre noi i-ar plăcea să petreacă 2-3 zile în aer liber, bucurându-se de natură şi de aerul proaspăt. Cu toate acestea, nu este chiar atât de uşor să îţi petreci viaţa în natură, atunci când nu dispui de obiectele care îţi oferă confortul de acasă. Dacă însă nu vrei să cheltuieşti foarte mulţi bani pentru a-ţi achiziţiona echipamentul specializat de camping, poţi învăţa să aplici câteva trucuri extrem de utile pentu a-ţi simplifica activităţile.

Iată care sunt cele mai utile 10 trucuri de camping pe care le poţi aplica atunci când te decizi să mergi într-o drumeţie!

# 1. Folia de aluminiu va fi cel mai bun prieten al tău

Poţi folosi folia de aluminiu pentru a înveli preparatele înainte de a le găti pe foc. Dacă nu ai la dispoziţie un grătar, poţi găti alimentele învelite în aluminiu direct în foc sau pe cărbuni.

# 2. O coajă de portocală poate fi transformată într-o lampă de ulei



Acest truc este perfect pentru momentele în care vrei să îţi confecţionezi o lampă simplă. Curăţă coaja de portocală păstrându-i centrul intact, apoi umple-o cu ulei de gătit sau ulei de lampă şi aprinde-o. Nu doar că aceasta va arde foarte mult timp, însă va răspândi şi un miros foarte frumos.

# 3. Porţionează-ţi săpunul

Atunci când plecăm în călătorie, vrem să economisim cât mai mult spaţiu. Astfel, în loc să cari după tine o bară de săpun sau un săpun întreg, ai putea să îl împarţi pe acesta în câteva felii, astfel încât să le foloseşti mult mai uşor şi să nu fie nevoie să împarţi acelaşi săpun cu cei din jur.

# 4. Foloseşte tava de brioşe pe post de suport de pahare

Probabil că fiecăruia dintre noi îi plac brioşele, însă este foarte scăzută posibilitatea ca cineva să facă brioşe într-o drumeţie. Cu toate acestea, nu ar strica să aduci cu tine o tavă pentru brioşe, întrucât aceasta ar putea fi folosită pe post de suport de pahare.

# 5. Confecţionează-ţi o torţă suedeză

Acest gen de torţă suedeză este perfect pentru situaţiile în care nu vrei să făci un foc de tabără mare sau vrei să obţii un grătar încropit. Va fi nevoie să secţionezi un butuc de lemn pe margine până aproape de centrul acestuia şi apoi plasează în interiorul său câteva aprinzătoare. Astfel, butucul va arde câteva ore fără să fie nevoie să mai aduci lemne.

# 6. Congelează câteva sticle de apă

Încearcă să congelezi câteva sticle de apă potabilă şi plasează-le în cutia frigorifică. Acestea vor ajuta ca temperatura medie din cutie să fie mai scăzută şi va putea fi băută după ce se topeşte.

# 7. Foloseşte cojile de portocală pe post de tăvi pentru gătit

Poţi folosi cojile de potocală pe post de mini-tăvi improvizate în care poţi găti rulouri cu scorţişoară. Acestea sunt extrem de uşor de făcut şi pot reprezenta alternative foarte bune de desert atunci când eşti în drumeţie. De asemenea, coaja de portocală va da o aromă foarte bună rulourilor.

# 8. Foloseşte casca pentru duş pe post de capac

Atunci când eşti în aer liber, una dintre cele mai mari provocări este păstrarea mâncărurilor acoperite. Din păcate însă nu este extrem de uşor să aduci cu tine 10 capace diferite pentru fiecare oală sau castron în parte, întrucât acestea sunt greu de cărat şi ocupă mult spaţiu. În schimb, poţi folosi căşti pentru dus pentru a improviza capace.

# 9. Foloseşte hârtia de filtru şi o strecurătoare pentru a face cafeaua

Există nenumărate modalităţi de a-ţi face cafeaua chiar şi atunci când eşti în aer liber. Astfel, poţi confecţiona un aparat de cafea folosind o hârtie de filtru şi o strecurătoare.

# 10. Tansformă chibriturile normale în chibrituri impermeabile

Cel mai simplu mod de a te asigura că îţi vei transforma chibriturile normale într-unele rezistente la apă, este scufundarea capetelor acestora în puţină pastă de dinţi.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus