Connect with us

7 tehnici GREȘITE de PRIM-AJUTOR care te pot costa VIAȚA

LIFESTYLE

7 tehnici GREȘITE de PRIM-AJUTOR care te pot costa VIAȚA

7 tehnici GREȘITE de PRIM-AJUTOR care te pot costa VIAȚA

Prea multe persoane greșesc aceste lucruri și pun viața altora în pericol! Învață ce greșești și corectează-te cât mai repede astfel încât să salvezi viața cuiva!

Asemenea regulilor de bune maniere, este foarte important să cunoşti câteva tehnici de prim ajutor pe care să le poţi aplica în situaţiile de criză. Cu toate acestea, există numeroase astfel de tehnici pe care oamenii le efectuează greşit, ajungând astfel la un rezultat negativ mult mai rău decât cel care s-ar fi produs în mod iniţial.

1. Spălarea rănilor cu iod în loc de apă

Atunci când te-ai rănit, este foarte important să nu neglijezi spălatul rănii sau zonei afectate. Multe persoane aleg să cureţe rana cu iod, însă această substanţă este mult prea violentă şi îţi poate răni primul strat de piele. Ar fi ideal să cureţi rana cu apă curată de băut sau cu apă fiartă şi răcită.

2. Masajul cardiac greşit poate conduce la ruperea coastelor şi la leziuni pulmonare

Este foarte important ca aceste compresii pe piept să se realizeze atunci când inima este oprită. Compresiile trebuie să fie făcute atunci când persoana nu respiră şi nu are puls. Acestea ar trebui să fie făcute câte 100 pe minut sau câte 30 de compresii şi apoi 2 respiraţii.

3. Paracetamolul poate conduce la apariţia unor probleme de ficat

Chiar dacă paracetamolul ajută la ameliorarea durerii, calmarea inflamațiilor şi la scăderea temperaturii, atunci când este utilizat în exces poate conduce la insuficiență renală şi la probleme cu ficatul. Ar trebui să acordaţi în permanență atenţie dozelor de pe prospect.

4. Întinsul pe spate atunci când îţi curge sânge din nas

Dacă îţi laşi capul pe spate sau te întinzi atunci când îţi curge sânge din nas, tensiunea ta arterială va creşte. În acest fel, sângele ar putea chiar să ajungă în plămâni. Ar fi ideal să ţii capul sus şi o compresă la nas pentru a putea aştepta să scadă presiunea. De asemenea, încearcă să îţi închizi alternativ nările cu mâna, respirând pe gură.

5. Scoaterea victimei din maşină în cazul unui accident

Foarte mare parte dintre decesele care survin în cazul unui accident auto se produc datorită leziunilor la gât şi la şira spinării. Astfel, este foarte posibil ca atunci când încerci să dai jos victima din maşină şi încerci să îl ajuţi să se întindă într-o poziţie confortabilă, să nu faci decât să îi înrăutăţeşti situaţia. Dacă persoana riscă să fie rănită la gât sau la cap, ar trebui să o laşi în poziţia în care este şi să chemi ambulanţa.

6. Utilizarea medicamentelor care provoacă vărsături în cazul intoxicaţiilor grave

Medicamentele care induc voma pot provoca arsuri ale esofagului şi pot conduce la infiltrarea substanţelor nedorite în plămâni. În cazul în care ai suferit o intoxicaţie, ar trebui să chemi un doctor şi să îi descrii simptomele tale întrucât acest gen de intoxicaţii pot fi foarte periculoase.

7. Utilizarea greşită a garoului atunci când vrei să opreşti sângerarea

Utilizarea greşită a garoului poate conduce la apariţia unor leziuni şi la întreruperea completă a circulaţiei sângelui. În cazul în care te confrunţi cu o rană care sângerează abundent, ar trebui să aplici o compresă deasupra şi să aplici presiune astfel încât să opreşti sângerarea.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus