Connect with us

Cum să îți oprești MENSTRUAȚIA

LIFESTYLE

Cum să îți oprești MENSTRUAȚIA

Cum să îți oprești MENSTRUAȚIA

Fiecare femeie își dorește la un moment dat să își poată opri menstruația. Iată care sunt câteva dintre cele mai eficiente metode pentru a face acest lucru.

Din când în când există momente în viaţa unei femei în care acesteia i-ar fi extrem de util să deţină o anumită super-putere prin care să îşi poată amâna menstruaţia. Aceasta poate reprezenta un inconvenient în numeroase ocazii, indiferent că ţi-ai fi dorit să pleci la munte, la mare sau într-o vacanţă interesantă şi ai fi vrut să nu trebuiască să se sincronizeze cu această perioadă complicată a lunii.

Există totuşi câteva modalităţi prin care îţi poţi amâna menstruaţia o anumită perioadă de timp. Iată care sunt acestea.

Fă cât de mult sport poţi

Dacă vei începe să faci foarte mult sport cu 2 săptămâni înainte de a-ţi veni menstruaţia, vei avea mari şanse să reuşeşti să o amâni puţin. Stresul emoţional şi fizic reprezintă una dintre cele mai comune cauze ale întârzierii menstruaţiei. Astfel, ar trebui să te concentrezi cât mai mult pe mişcare şi să încerci să îţi supra-soliciţi organismul.

Chiar dacă nu eşti o împătimită a sportului şi nu rezişti să depui prea mult efort dintr-o singură încercare, ai putea să optezi pentru o mişcare constantă, precum mersul pe bicicletă sau joggingul.

Din punct de vedere al remediilor naturale, există două lucruri pe care le-ai putea folosi pentru a încerca să îţi amâni menstruaţia, acestea fiind tinctura de coada şoricelului şi traista ciobanului. Amândouă au proprietăţi în tratarea hemoragiilor astfel că îţi pot inhiba fluxul sanguin pentru o anumită perioadă.

Tratament medicamentos

Înainte de a lua orice tratament medicamentos, ar trebui să consulţi sfatul unui medic.

Cu toate acestea, administrarea regulată a unor doze de Ibuprofen şi vitamina B6 pot ajuta în amânarea menstruaţiei. Ibuprofenul ar trebui administrat câte o doză la fiecare 8 ore, iar vitamina B6 ar trebui consumată în câte două doze pe zi.

În cazul în care organismul tău tolerează pilulele contraceptive, ar fi cazul să iei în calcul şi faptul că anticoncepţionalele pot de asemenea să te ajute să îţi amâni menstruaţia.
Metode din popor

Chiar dacă până acum nu s-a demonstrat din punct de vedere ştiinţific faptul că anumite alimente ţi-ar putea asigura o deturnare a menstruaţiei, există numeroase persoane care susţin că, consumul anumitor produse garantează întârzierea ciclului.

Iată care sunt alimentele pe care trebuie să le eviţi atunci când urmăreşti să îţi amâni menstruaţia

  • ardeiul iute
  • ghimbirul
  • usturoiul
  • piperul
  • papaya
  • susanul
  • mango
  • ananasul

Unul dintre alimentele despre care se spune că are proprietăţi care ajută la întârzierea menstruaţiei este lintea. Consumă supă de linte în fiecare zi cu aproximativ 10 zile înainte de venirea menstruaţiei.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus