Connect with us

10 obiecte folosite ZI DE ZI care au fost INVENTATE pentru motive total DIFERITE

LIFESTYLE

10 obiecte folosite ZI DE ZI care au fost INVENTATE pentru motive total DIFERITE

10 obiecte folosite ZI DE ZI care au fost INVENTATE pentru motive total DIFERITE

Nu te-ai fi gândit niciodată că ai folosit greșit aceste obiecte în toți acești ani! Iată care a fost motivul incredibil pentru care aceste obiecte au fost inventate.

Unele dintre lucrurile pe care le folosim zilnic nu au fost concepute iniţial pentru activităţile la care noi le folosim astăzi. De-a lungul istoriei, omenirea s-a străduit să avanseze şi să inoveze. Acest proces evolutiv ajută la dezvoltarea societăţii. Astfel, n-am putea decât să ne gândim şi că utilizarea obiectelor în scopuri neconvenţionale nu poate decât să reprezinte o dovadă a creativităţii şi inventivităţii oamenilor. Iată care sunt câteva dintre cel mai interesante 10 obiecte care fuseseră concepute în alt scop decât cel pentru care noi le utilizăm astăzi.

# 1 Coca-Cola

Coca-Cola reprezintă unul dintre cele mai cunoscute branduri la nivel mondial. Cu toate acestea, această băutură a apărut ca o alternativă la morfină, dedicată oamenilor care erau dependenți de acest medicament pentru a trata durerile de cap şi a diminua anxietatea. John Pemberton, cel care a inventat Coca-Cola, a fost un veteran din Războiul Civil care era dependent de morfină. Reţeta originală a fost îmbunătăţită pe parcursul următoarelor două decenii devenind astfel cea mai populară băutură din lume în momentul actual.

# 2 Rochia neagră

Până în anii 1920, hainele negre erau purtate doar ca semn al doliului. În anul 1926, Coco Chanel a creat celebra sa rochie neagră intitulată “Ford’s Chanel”, în memoria iubitului său, rochie ce a apărut în revista Vogue. Acest tip de rochie a devenit astfel extrem de populară şi a început să fie purtată de către femeile din toată lumea.

# 3 Karaoke

Muzicianul japonez Daisuke Inoue obişnuia să cânte pentru clienţii unei cafenele. Într-una dintre seri acesta nu a putut ajunge acolo, aşa că le-a at celor de la cafenea o înregistrare cu melodiile sale, iar oamenii din bar au cântat odată cu înregistrarea. Ulterior, acesta a inventat o maşină care să poată reda liniile muzicale fără vocea soliştilor, astfel încât publicul să se poată bucura de senzaţia că el este cel care cântă.

# 4 Plastilina

Plastilina a fost inventată în anul 1955 de către Joseph şi Noah Mc Vicker pe post de dispozitiv care să ajute la curăţarea murdăriei de pe tapet.

# 5 Banda de alergare

Prototipul benzii de alergare moderne a fost creat de Şir William Cubitt în anul 1818 pentru a oferi o formă de activitate prizonierilor din închisoare. Acest mecanism funcţiona în cadrul unui proces de prelucrare a cerealelor, facilitat de mișcarea acestora.

# 6 Post-it-urile

Inventatorul post-it-urilor, Spencer Silver era un cercetător care îşi dorea să creeze un adeziv extrem de puternic. Cu toate acestea, substanţa creată de el s-a dovedit a fi mai slabă decât cele care existau deja pe piaţă. Un coleg de-al lui a aplicat substanţa pe bucăţele de hârtie pe care le folosea pe post de marcaje pentru a-şi aduce aminte care sunt lucrurile pe care le are de făcut. Principalul avantaj al post-it-urilor era acela că el putea fi îndepărtat cu uşurinţă fără a lasă vreo urmă.

# 7 Tocurile înalte

Primele tocuri înalte au fost concepute pentru ca soldaţii persani să poată să aibă stabilitate în scările pentru călărit. În anii 1600 au început să fie văzute ca nişte mărci ale poziţiei sociale. Acestea nu erau destinate mersului pe jos şi erau purtate de oamenii care nu desfăşurau prea multă activitate.

# 8 Folia cu bule de aer

Această folie a fost concepută iniţial de inginerul Al Fielding şi inventatorul elveţian Marc Chavannes pentru a fi folosită pe post de material izolator pentru sere. Acesta însă nu s-a dovedit a fi prea eficient, însă cei doi s-au gândit să îşi transforme invenţia eşuată în material special pentru ambalare. De atunci, oamenii folosesc această folie cu bule de aer nu doar pentru ambalat, ci şi pe post de modalitate de eliminare a stresului.

# 9 Pernele

Perna a fost inventată în principal pentru a proteja faţa oamenilor de gândaci. Aceasta a apărut în regiunea actuală a Irakului, în urmă cu peste 9000 de ani. Pe atunci era sculptată din piatră. Vechii egipteni foloseau pernele pentru a-şi proteja capul, pe care îl considerau una dintre cele mai importante zone ale corpului. Africanii credeau că folosirea pernelor în timpul somnului ajută persoana să creeze o conexiune cu strămoşii săi sau facilitează interacţiunea cu spiritele. Pernele au devenit mai moi şi au fost fabricate în masă în timpul Revoluţiei Industriale.

# 10 Plicurile de ceai

În anul 1904, Thomas Sullivan, un importator de ceai şi cafea din New York, a decis să vândă ceaiul într-o manieră mai stilată prin împachetarea acestuia în mici săculeți de mătase. Clienţii săi au ajuns la concluzia că este mult mai uşor să bei ceaiul lăsând plantele să se infuzeze direct în sculeți. De atunci, ideea a devenit foarte populară şi toţi producătorii şi importatorii de ceai au abordat aceeaşi metodă de împachetare.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus