Connect with us

În cazul unui ATAC DE CORD ai 10 SECUNDE să îți salvezi VIAȚA! Iată ce trebuie să faci!

LIFESTYLE

În cazul unui ATAC DE CORD ai 10 SECUNDE să îți salvezi VIAȚA! Iată ce trebuie să faci!

Majoritatea oamenilor intră în panică şi nu ştiu cum să reacţioneze. Învață ACUM ce să faci și îți poți salva VIAȚA!

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu situaţia unui atac de cord. Din nefericire, acesta este extrem de greu de anticipat. Cu toate acestea, există mulți oameni care nu se confruntă niciodată în viaţă cu acest atac de cord. Acest articol îţi va furniza câteva sfaturi extrem de utile care ţi-ar putea salva viaţa dacă le vei aplica în mod corect la momentul oportun.

Infarctul miocardic, numit frecvent şi atac de cord, survine atunci când ne aflăm în situaţia unei întreruperi a fluxului sangvin la nivelul inimii, lucru care determină moartea anumitor celule miocardice. Ischemia (reducerea fluxului sangvin), în cazul în care nu este tratată în timp util, conduce la moartea(necrozarea) mușchiului inimii.

Acest sfat este excelent atât pentru a-l aplica tu însuţi, cât şi pentru a-l aplica asupra altei persoane într-o situaţie de urgenţă. Indiferent de situaţie, primul lucru pe care trebuie să îl faci într-o astfel de stare de criză este să chemi o ambulanţă. Iată ce poţi face până la momentul sosirii ambulanţei.

Atunci când suspectează apariţia iminentă a unui infarct miocardic, majoritatea oamenilor intră în panică şi nu ştiu cum să reacţioneze. De asemenea, multe persoane intră într-o stare de inconştienţă timp de câteva secunde. Chiar dacă timpul de reacţie este foarte scurt, există un lucru pe care îl poţi face care îţi poate salva viaţa.

După ce ai sunat la ambulanţă, începe să tuşeşti în mod forţat. Tuşeşte adânc şi puternic şi încearcă să nu te opreşti.

Atunci când respiri adânc, trimiţi oxigen în plămâni, iar tusea pune presiune pe inimă şi forțează sângele să continue să circule. Această presiune aplicată asupra inimii va readuce ritmul sinusal la normal şi te va ajuta să îţi păstrezi inima în funcţiune.

Cu toate că această metodă nu este sută la sută garantată, aceasta îţi poate fi de foarte mare ajutor. Dacă eşti în apropierea unei persoane care suferă un atac de cord, cere-i să tuşească forţat cât de mult posibil!

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus