Connect with us

7 OBICEIURI zilnice SCÂRBOASE pe care TOATĂ lumea le face și NIMENI nu recunoaște

LIFESTYLE

7 OBICEIURI zilnice SCÂRBOASE pe care TOATĂ lumea le face și NIMENI nu recunoaște

7 OBICEIURI zilnice SCÂRBOASE pe care TOATĂ lumea le face și NIMENI nu recunoaște

Aceste obiceiuri sunt cu adevărat SCÂRBOASE! Toată lumea le face însă nimeni nu recunoaște!

Deși corpul omenesc este un mecanism funcțional aproape perfect, oamenii sunt departe de a fi perfecți. Indiferent de cât de multă atenție am acorda igienei și îngrijirii, există câteva lucruri pe care nu le putem împiedica, precum transpirația, secrețiile nazale sau ceara din urechi.

Chiar dacă multe dintre obiceiurile pe care le vom enumera astăzi pot fi privite ca fiind cu adevărat dezgustătoare, există şi cazuri în care ele ne produc şi o anumită stare de satisfacţie. Chiar dacă, de regulă, ascundem aceste mici ciudăţenii, uneori „activităţile” precum scobitul în nas sau curăţarea cerii din urechi sunt de fapt extrem de satisfăcătoare.

1. Refolosirea cănilor murdare

Nu este chiar foarte igienic să refolosești cănile de ceai sau cafea fără a le curăța, însă acest lucru nu înseamnă că nu se întâmplă.

2. Neglijarea buretelui de bucătărie

Buretele de spălat vase este extrem de important întrucât îl folosim pentru a curăța vasele din care mâncăm. Cu toate acestea, multe persoane ajung în situația în care buretele lor de vase este extrem de murdar. Acesta ar trebui să fie schimbat imediat ce prinde miros și nu se mai poate spăla în totalitate.

3. Folosirea telefoanelor mobile

În momentul de față, foarte multe persoane sunt dependente de telefonul lor mobil. Acesta însă are pe suprafața lui la fel de multe bacterii precum clanțele sau scaunele de toaletă. Ar trebui să îți cureți telefonul cel puțin o dată pe zi.

4. Frecarea ochilor

Chiar dacă frecarea ochilor poate părea un obicei inofensiv, în urma acestui gest, foarte multe bacterii ajung înpreajma ochilor și se pot transforma în tot felul de infecții. Cu toate acestea, senzația pe care o resimțim atunci când ne frecăm la ochi este antastică.

5. Roaderea unghiilor

Acest obicei este foarte des întâlnit în rândul persoanelor hiperactive, însă nu este deloc unul igienic.

6. Folosirea căștilor

Urechile sunt pline de ceară şi bacterii, astfel că și căștile vor deveni purtătoare de bacterii şi celule moarte.

7. Jucatul cu animalele

Este vital întotdeauna să te speli pe mâini după contactul cu animalele, întrucât acestea au blana plină de bacterii și microbi.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus