Connect with us

10 mistere pe care oamenii de știință nu le pot explica! Numărul 4 te va uimi

LIFESTYLE

10 mistere pe care oamenii de știință nu le pot explica! Numărul 4 te va uimi

10 mistere pe care oamenii de știință nu le pot explica! Numărul 4 te va uimi

Credeai că toate misterele lumii au fost rezolvate? Există câteva care îi fac pe oamenii de știință să se sperie chiar și astăzi!

Multă lume susţine că ştiinţa poate explica toate fenomenele care se petrec în jurul nostru. Cu toate acestea, există câteva mistere pe care nici măcar cele mai amănunţite studii şi cei mai experimentaţi oameni de ştiinţă nu reuşesc să le descifreze. Iată care sunt 10 dintre cele mai interesante astfel de mistere inexpliabile.

1. Cum torc pisicile?

S-a demonstrat că, în anumite situaţii, pisicile torc atunci când sunt fericite. Atunci când torc, nu le mai poţi auzi nici măcar bătăile inimii.

Oamenii de ştiinţă susţin faptul că pisicile torc cu ajutorul coardelor vocale, iar frecvenţa torsului accelerează atât procesele de vindecare cât şi diminuează durerea, acesta fiind unul dintre principalele motive pentru care pisicile torc atunci când sunt speriate sau rănite.

2. De unde provin anumite creaturi?

Multe specii de animale nu au niciun strămoş cunoscut. Nimeni nu ştie exact când amfibienii au evoluat din peşti de exemplu, deoarece primele animale de pe pământ aveau deja membre şi capete bine dezvoltate.

Se mai susţine şi faptul că dinozaurii au dispărut în urma unui cataclism natural care a avut loc acum 65 de milioane de ani. Cu toate acestea, în aceeaşi perioadă au apărut numeroase alte specii de mamifere.

3. Vacile au propria lor busolă magnetică

Utilizând aplicaţii speciale, oamenii de ştiinţă au studiat mii de imagini ale pășunilor pentru vaci şi au descoperit un eveniment recurent ciudat. 70% dintre vaci îşi întorc capul spre nord sau spre sud în timp ce mănâncă sau beau. Acest lucru este observat pe toate continentele, indiferent de teren, vreme şi alţi factori precum rasa vacilor sau alimentaţia acestora.

4. Ce este ploaia “gelatinoasă”?

Acest fenomen neobişnuit a avut loc în oraşul Oakville din Washington, în august 1994. În loc de ploaie, o materie foarte asemănătoare cu jeleul a căzut din cer. A doua zi, zeci de oameni s-au trezit cu simptome asemănătoare gripei.

Oamenii de ştiinţă au analizat substanţa şi au descoperit că aceasta conţinea două tipuri de bacterii, dintre care unul se găseşte de obicei în sistemul digestiv uman. Cu toate acestea, nu au putut găsi o legătură între bacterii şi epidemia misterioasă.

5. Ce este materia întunecată?

Aproximativ 27% din univers este reprezentat de materia întunecată. Aceasta nici nu emite şi nici nu interacţionează cu radiaţiile electromagnetice, deci este imposibil să fie detectată.

Primele teorii despre materia întunecată au apărut acum 60 de ani, dar oamenii de ştiinţă nu au prezentat încă dovezi concrete ale existenţei sale sau a ceea ce reprezintă ea cu adevărat.

6. Câte planete sunt în sistemul solar?

Din moment ce Pluto a fost exclusă ca planetă oficială (pe baza considerentelor legate de dimensiunile sale prea mici), se consideră că există opt planete. Cu toate acestea, în Cureaua Kuiper dincolo de Pluto se găsesc obiecte îngheţate a căror dimnenisune este chiar mai mare decât cea a lui Pluto.

7. De ce unii oameni sunt dreptaci şi alţii sunt stângaci?

Majoritatea oamenilor (70% – 95%) sunt dreptaci, iar o minoritate (5% – 30%) sunt stângaci. Un număr nedeterminat de persoane sunt ambidextre.

Deşi s-a demonstrat că genele noastre pot influenţa acest lucru, nu s-a descoperit încă o “genă stângă”. De asemenea, mediile în care noi trăim pot avea o anumită influenţă asupra mâinii cu care fiecare dintre noi scrie, întrucât această deprindere poate fi învăţată.

8. Cum a dispărut megafauna

Megafauna era constituită din animalele uriaşe, care au dispărut cu aproximativ 10.000 de ani în urmă.

Unii cercetători cred că schimbările climatice au ucis megafauna, însă nu există dovezi concrete în acest sens. Conform unei alte teorii, animalele reprezentând megafauna au murit din cauza foametei. Cu toate acestea, această teorie este infirmată de faptul că oamenii de ştiinţă din Alaska au găsit cadavre de mamut conservate care încă prezentau resturi de verdeaţă nedigerată în stomac.

9. De ce visăm?

Unii oameni consideră că visele sunt imagini aleatoare organizate de creier în anumite secvenţe. Alţii le consideră ca fiind o reprezentare a unor nevoi subconştiente, probleme nerezolvate şi experienţe pe care corpul şi mintea şi-ar dori să le trăiască.

Studiul viselor se numeşte unairologie. Oamenii de ştiinţă susţin că visele simbolizează ceva ascuns profund în psihicul uman, însă nimeni nu reuşeşte să îşi dea seama exact de unde provin acestea.

10. De ce oamenii au grupe de sânge diferite?

Tipurile de sânge se diferenţiază prin antigenii regăsiţi în celulele sanguine. Aceştia sunt reprezentaţi de semnalele pe care anticorpii le primesc înainte de a distruge celulele străine inamice din organsim. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă nu au reuşit să răspundă la întrebarea de ce suntem diferiţi.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus