Connect with us

Aceasta este cea mai ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE potecă din lume, dar duce într-un loc INCREDIBL

LIFESTYLE

Aceasta este cea mai ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE potecă din lume, dar duce într-un loc INCREDIBL

Aceasta este cea mai ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE potecă din lume, dar duce într-un loc INCREDIBL

Sperăm că nu îţi este frică de înălţimi pentru că următoarele imagini îţi vor da cu siguranţă fiori.

Sperăm că nu îţi este frică de înălţimi pentru că următoarele imagini îţi vor da cu siguranţă fiori.

Următoarele fotografii sunt făcute pe un munte din China numit Hua Shan, iar cărarea pe care o foloseşti pentru a ajunge în vârful muntelui este una dintre cele mai înspăimântătoare din lume. Cu toate acestea, în urma tuturor riscurilor şi pericolelor, ajungi într-un loc absolut superb la capătul cărării.

Peripeţiile încep la baza muntelui cu un set de scări de piatră intitulate “Scările cerului”.

Aceste scări merg atât de sus pe munte încât pe mare parte din traseu nu poţi să vezi unde se termină. Deşi scările în sine sunt extrem de abrupte și de înguste, ele nu fac decât să reprezinte cărarea de acces spre partea cu adevărat terifiantă a traseului Hua Shan.

De la piatră trecem la scânduri, mai precis o potecă de lemn pe care mergi pentru a ajunge în vârful muntelui. Chiar dacă echipamentul de siguranţă nu este obligatoriu şi poţi parcurge traseul pe proprie răspundere, toţi cei care au mers vreodată pe acest traseu te încurajează să îţi iei toate măsurile de precauţie posibile. Chiar dacă traseul în sine este extrem de periculos şi de interesant, surpriza din vârful muntelui este cea cu adevărat incredibilă.

Scările în sine, deşi foarte frumoase, sunt descurajante, mai ales având în vedere faptul că îţi solicită organismul şi îţi obosesc picioarele, astfel că este foarte posibil să nu te mai simţi sigur pe puterile tale atunci când eşti pus faţă în faţă cu poteca de lemn.

Pe măsură ce urci pe scări, treci pe lângă numeroase sate, case şi gospodării care au apărut pe coasta muntelui.

Apoi, odată ce ai ajuns îndeajuns de sus pe munte, poţi lua o telecabină pentru a ajunge la partea sudică a muntelui, cea de unde pleacă poteca de scânduri.

Acesta este locul în care aventura devine cu adevărat periculoasă, întrucât traseul ajunge la un moment dat să fie format doar dintr-o bucată de lemn şi un lanţ înfipt în munte de care să te ţii.

Din punct de vedere al siguranţei, aproape nimic nu te împiedică să cazi.

Există şi porţiuni ale traseului în care trebuie să te caţeri pe munte folosindu-ţi doar mâinile şi picioarele şi profitând de găurile sculptate în peretele de piatră pentru sprijin.

Cu toate acestea, dacă eşti îndeajuns de curajos şi de atent încât să reuşeşti să ajungi la capătul potecii, vei avea parte de o bine-meritată surpriză.

În vârful sudic al muntelui se află un vechi templu taoist care a fost transformat într-o ceainărie, la care, contrar așteptărilor, urcă mii de oameni în fiecare an.

Priveliştea este absolut superbă şi, cu siguranţă după un drum atât de istovitor şi de riscant şi ceaiul are un gust excepţional.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus