Connect with us

5 MITURI despre BRONZ și expunerea la SOARE pe care sigur le-ai crezut până acum! Nu te mai ARDE și vara asta!

FASHION & BEAUTY

5 MITURI despre BRONZ și expunerea la SOARE pe care sigur le-ai crezut până acum! Nu te mai ARDE și vara asta!

5 MITURI despre BRONZ și expunerea la SOARE pe care sigur le-ai crezut până acum! Nu te mai ARDE și vara asta!

Prea mult timp am crezut toate aceste mituri legate de expunerea la soare și de efectele cremelor de protecție solară! Nu le mai crede și vara asta!

Acum că a venit iar vara şi că soarele arde mai tare, este momentul să începem să folosim din nou produse pentru protecţie solară. În perioada verii, soarele este mai aproape de pământ decât în restul anului, aşa că riscurile de a suferi arsuri este mult mai mare.

Cu toate acestea, dacă vei întreba un dermatolog în legătură cu acest subiect, îţi va spune că ar trebui să porţi protecţie solară în fiecare zi a anului.

Chiar dacă ştim cu toţii care sunt efectele principale ale cremei solare, există câteva mituri foarte răspândite legate de aceasta pe care toată lumea le crede. Iată care sunt cele mai răspândite şi controversate mituri legate de cremele de protecţie solară pe care nu ar trebui să le mai crezi.

1. Mit: Protecţia solară cu SPF de peste 15 nu face nimic

Adevăr: Dermatologii contrazic această informaţie
Este adevărat că, momentan, specialiştii încearcă să îşi dea seama dacă protecţiile solare foarte mari precum cele de peste 50 chiar sunt utile. Cu toate acestea, cele medii precum 15, 30 şi 50 sunt cu adevărat utile. Însă eficiența acestora este condiţionată de modul de aplicare al cremei şi mai ales reaplicarea acesteia.
2. Mit: Am nevoie de protecţie solară doar între 10 dimineaţa şi 3 după-masă

Adevăr: Dacă soarele este sus, ar trebui ca pielea ta să fie protejată
Majoritatea oamenilor ştiu faptul că soarele este cel mai puternic între 10 dimineaţa şi 3 după-amiaza. În acest timp, soarele se află direct deasupra capului şi, de obicei, este cel mai puternic. Dar, dermatologii avertizează că razele UV puternice ale soarelui coboară şi în restul orelor din zi, dând naştere riscului apariţiei arsurilor.
3. Mit: Nu trebuie să foloseşti protecţie solară într-o zi înnorată
Adevăr: Trebuie să porţi cremă de protecţie zilnic

Norii blochează razele infraroşii, aşa că nu simţi căldura soarelui, însă aceştia nu blochează decât 20% din razele UV care te bronzează şi te ard.

4. Mit: Dacă porţi protecţie solară, blochezi producţia corpului de vitamina D
Adevăr: Protecţia solară nu afectează acest lucru
Dermatologii spun că, deşi protecţia solară în general blochează sau inhibă procesul prin care organismul produce vitamina D, majoritatea oamenilor nu aplică protecţie solară suficient de bine pentru a bloca întregul proces. Chiar dacă bronzul este un semn clar că ai un nivel sănătos de vitamina D în organism, aceasta ar trebui să provină şi din dietă şi suplimente nutritive.

5. Mit: Unele produse chimice de protecţie solară sunt toxice
Adevăr: Nu există informaţii concrete în această direcţie
Au existat câteva studii efectuate pe parcursul anilor asupra animalelor care au descoperit că unele substanţe chimice de protecţie solară sunt toxice. Dar, dermatologii au declarat că dacă condiţiile aplicării protecţiei solare sunt corecte, nu există niciun fel de risc pentru oameni.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus