Connect with us

8 lucruri pe care trebuie să le ai în COMUN cu PARTENERUL tău pentru a nu vă DESPĂRȚI

Uncategorized

8 lucruri pe care trebuie să le ai în COMUN cu PARTENERUL tău pentru a nu vă DESPĂRȚI

8 lucruri pe care trebuie să le ai în COMUN cu PARTENERUL tău pentru a nu vă DESPĂRȚI

Se spune mereu că opusele se atrag, dar oare cât de departe poate fi dusă această zicală? Indiferent cu cine te întâlnești, este important să ai măcar câteva lucruri în comun cu acea persoană. Este greu de imaginat că două persoane complet diferite pot avea o relație funcțională și cu atât mai puțin fericită.

Chiar dacă între voi există diferențe, este important să aveți anumite lucruri fundamentale în comun, pentru a reuși să învățați lucruri împreună și să vă dezvoltați amândoi.

Iată care câteva dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le ai în comun cu partenerul pentru a avea o relație sănătoasă:

1. Copiii

Acest lucru nu înseamnă că amândoi trebuie să aveți copii, însă viziunile voastre asupra acestui lucru trebuie sa fie asemănătoare. Dacă unul vrea copii și celălalt nu, înseamnă că există o problemă. Dacă rămâi cu un om care vrea lucruri diferite de ale tale, înseamnă că vă confruntați cu o nepotrivire de caracter și soluția acestei probleme este despărțirea.

2. Abilități de socializare

Dacă ești extrovertită și partenerul e introvertit sau vice-versa, iarăși este o problemă. Trebuie să faceți compromisuri pentru ca amândoi să fiți în largul vostru cu alegerile celuilalt. Puteți sta în casă și să vă uitați la filme și puteți să ieșiți în oraș în următorul weekend etc. E normal să nu fiți întru totul de acord, așa că puteți discuta, astfel încât să găsiți soluții, dar este important să nu fiți total opuși din acest punct de vedere.

3. Căsătoria

Ideea căsătoriei poate să difere de la om la om, dar este important ca amândoi fie să vă doriți o căsătorie, fie să nu. Dacă unul dintre voi poate trăi fericit fără acea bucată de hârtie, iar celălalt visează la o nuntă ca în povești, atunci e clar o problemă. Nu uitați că totuși comunicarea rezolvă toate problemele.

4. Monogamia

Indiferent care este stadiul relației dintre voi, monogamia e importantă. Dacă unul dintre voi încă vrea să experimenteze, atunci mai bine te retragi. A fi cu o persoană care nu este monogamă înseamnă mult stres, nervi, timp pierdut, iar asta nu duce la o viață împreună liniștită și fericită.

 

5. Planuri de viitor

Trebuie să aveți aceleași planuri de viitor sau cel puțin să reușiți să găsiți o modalitate prin care să îmbinați dorințele fiecăruia. De exemplu, dacă partenerul e nevoit să călătorească cu job-ul, ar fi frumos să-l poți însoți și să-ți facă plăcere. Dacă nu sunteți pe aceeași lungime de undă și el nu poate renunța la job doar pentru a sta cu tine în același oraș, înseamnă că planurile voastre de viitor nu se potrivesc.

6. Stilul de viață

Atunci când îți dorești să construiești o relație serioasă alături de o persoană, este important ca viziunile voastre asupra vieții să fie asemănătoare. Dacă unul dintre voi iubește să doarmă până la prânz iar celălalt se trezește la 6 să meargă la sală, cel mai probabil nu priviți lucrurile în același mod. Desigur, există compromisuri însă trebuie să te asiguri că partenerul este de acord cu ele.

7. Personalitatea

Dacă aveți personalități oarecum asemănătoare, lucrurile vor merge bine. Dacă vă completați reciproc, înseamnă că lucrurile sunt bune dar dacă apar constant probleme și discuții, este clar că sunteți incompatibili. De aceea, înainte de a intra într-o relație, trebuie să analizați foarte bine modul în care personalitățile voastre rezonează.

8. Hobby-uri

Chiar dacă hobby-urile sunt lucruri foarte personale care variază de la persoană la persoană, nu este neapărat necesar să aveți aceleași pasiuni comune, însă este important ca acestea să nu se bată cap în cap. Dacă aveți hobby-uri diferite și să vă acordați spațiul necesar, asta vă consolidează ca și cuplu. E important însă, așa cum am mai spus, să aveți lucruri în comun. Puteți face lucruri care vă plac fără să vă simțiți ciudat unul față de celălalt, compromisul poate rezolva multe.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus