Connect with us

Ce se întâmplă atunci când înghiți guma de mestecat? Nu te-ai fi gândit niciodată la asta!

LIFESTYLE

Ce se întâmplă atunci când înghiți guma de mestecat? Nu te-ai fi gândit niciodată la asta!

Ce se întâmplă atunci când înghiți guma de mestecat? Nu te-ai fi gândit niciodată la asta!

De multe ori părinții noștri ne-au certat văzându-ne că alergăm cu gumă de mestecat în gură, amenințându-ne că o vom înghiți. Bineînțeles, ca orice alți copii, probabil și noi ne-am gândit că, odată ajunsă în stomac, aceasta ne va lipi toate intestinele și va ajunge să ne distrugă organismul din interior. Ei bine, acesta este un mit. Ce se întâmplă de fapt dacă înghiți guma?

Răspunsul este: nimic special, ea va fi eliminată ca orice alt aliment!

 

Chiar dacă guma este un produs destinat masticației, acest lucru nu înseamnă că nu a fost gândită și avându-se în vedere situația în care persoanele o înghit. Și cum uneori au loc și accidente, fie că ai înghițit-o în timp ce ai băut apă, fie că nu ai avut unde s-o arunci, este cazul să te întrebi ce se întâmplă cu guma odată ajunsă în stomac.

 

 

Unele dintre cele mai răspândite idei greșite în legătură cu înghițirea gumei sunt cele legate de faptul că aceasta rămâne în organismul tău timp de câteva luni.

 

Tractul tău intestinal este foarte rezistent, iar tu ar trebui să îți dai seama de acest lucru din faptul că organismul tău reușește să digere cantități enorme de carne, astfel că o bucată de gumă de mestecat nu va reprezenta o problemă Guma nu se dizolvă complet în stomac din cauza chimicalelor din care e compusă și nici nu e absorbită în intenstinul subțire, care orice aliment digerat.

 

Odată ce se află în stomac, corpul va găsi o cale de a o elimina. Nu, nu se va lipi de intestine și chiar dacă nu se dizolvă complet, tot va ieși din organism prin excreție.

 

Singurul lucru care trebuie să te îngrijoreze este modul în care trece din deschiderea stomacului în esofag. Guma de mestecat nu are nicio valoare nutritivă, ba chiar e recomandat s-o mesteci până își pierde aroma, apoi s-o arunci.

De ce e popular mitul care spune că, dacă înghiți guma, ți se va lipi de stomac?

 

 

Cel mai probabil această idee greșită se datorează faptului că oamenii știu că guma nu se poate descompune și digera complet. Cu toate acestea, ea nu va rămâne acolo!

 

Citește și 10 ALIMENTE care nu te lasă să SLĂBEȘTI! Cu siguranță consumi numărul 3 în FIECARE ZI!

 

A existat un moment în viaţa fiecăruia dintre noi în care ne-am dorit să pierdem în greutate. Indiferent de cât de multe exerciţii fizice am face, este imposibil să slăbim sănătos dacă nu acordăm atenţie şi alimentaţiei noastre.

Pe lângă faptul că este foarte important să mănânci cât mai multe alimente sănătoase, este chiar mai important să eviţi preparatele care îţi îngreunează procesul de slăbire. Iată care sunt alimentele care nu te lasă să slăbeşti şi despre care nu te-ai fi gândit niciodată că îţi pot face atât de mult rău atunci când încerci să arăţi bine sau să pierzi în greutate.

 

 

1. Popcornul făcut la microunde

Popcornul poate reprezenta o opţiune destul de sănătoasă pentru o gustare. Cu toate acestea, popcornul preparat la microunde poate conduce la apariţia unor probleme cu tiroida, făcându-te astfel să simţi că îţi este foame mult mai des. De asemenea, în popcornul pentru microunde sunt adăugate foarte multă sare şi foarte mult unt, elemente care îţi vor încetini foarte tare procesul de slăbire.

 

 

2. Alimentele prăjite

Alimentele prăjite sunt groaznice atunci când vine vorba despre efectele pe care le au asupra nivelului colesterolului şi tensiunii arteriale Nu trebuie să te păcăleşti gândindu-te că, dacă produsul în sine este sănătos, prăjirea nu îl va afecta, întrucât prăjitul în ulei este etapa care transformă alimentul bun într-unul nociv. Optează pentru fierbere sau coacere.

 

 

3. Băuturile sau cafelele cu multe calorii

Deşi cafeaua te poate ajuta în multe situaţii să-ţi accelerezi metabolismul şi să poţi arde grăsimea, atunci când începi să adaugi tot felul de alte ingrediente precum frişcă, sosuri dulci sau zahăr, nu face decât să construieşti o băutură care acţionează pe post de bombă calorică.

 

 

4. Pâinea albă

Când vine vorba despre pâinea albă, cea mai mare problemă cu ea este faptul că nu are valoare nutritivă şi că te face să te umfli. Înlocuieşte pâinea albă cu pâinea integrală sau cu lipia.

 

 

5. Alimentele fără zahăr

Chiar dacă te-ai putea gândi la faptul că zahărul este sintetizat în grăsime şi că alimentele fără zahăr sunt mai sănătoase, acestea sunt de cele mai multe ori foarte bogate în îndulcitori şi substituenţi care pot fi chiar mai dăunători organismului decât zahărul.

 

 

6. Batoanele de ciocolată

Dimensiunea mică a batoanelor de ciocolată nu face decât să îţi dea senzaţia că nu mănânci prea multă mâncare sănătoasă, chiar dacă acestea sunt pline de zahăr, calorii şi alte substanţe nocive. Fructele proaspete sau iaurtul pot reprezenta două dintre alternativele sănătoase pentru acest tip de gustări.

 

 

7. Sucurile

Sucurile acidulate sunt băuturi care conţin o cantitate incredibil de mare de zahăr. O alternativă bună pentru acestea este reprezentată de sucurile naturale, preparate în casă.

 

 

8. Sosurile pentru salată

Majoritatea sosurilor pentru salată sunt foarte bogate în calorii sau zahăr. Chiar dacă te gândeşti la faptul că salata este sănătoasă şi poţi compensa beneficiile acesteia folosind mai mult sos, nu vei face decât să îţi încetineşti procesul de slăbire.

 

 

9. Pizza

Probabil că fiecare dintre noi are cel puţin un tip preferat de pizza. Cu toate acestea, o singură felie de pizza cumpărată din comerţ conţine foarte multe calorii şi nu are deloc valoare nutritivă pentru organism. Optează pentru o pizza cu ingrediente sănătoase, neprelucrate sau făcută acasă.

 

 

10. Alimente cu conţinut scăzut de grăsimi

Chiar dacă acest lucru poate părea paradoxal, alimentele cu conţinut scăzut de grăsimi nu te ajută să pierzi în greutate, întrucât în cele mai multe situaţii au un conţinut mai ridicat de zahăr pentru a compensa gustul. Zahărul procesat este sintetizat ca grăsime, astfel că acest gen de alimente nu vor face decât să îţi grăbească îngrăşarea.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus