Connect with us

Cum cureți o oală plină de grăsime și arsură fără să freci? Trucuri folosite de bucătari

Uncategorized

Cum cureți o oală plină de grăsime și arsură fără să freci? Trucuri folosite de bucătari

Cum cureți o oală plină de grăsime și arsură fără să freci? Trucuri folosite de bucătari

Ai gătit ceva tare bun, dar apoi tigaia sau oala arată îngrozitor! Sunt arse sau pline de grăsime. Cum reușești să le cureți fără să freci până te dor mâinile?

Uite câteva trucuri menite să te ajute:

– Adaugă un pliculeț de praf de copt la detergentul de vase pe care-l folosești de obicei

– Încălzește din nou oala sau tigaia și adaugă niște apă minerală sau sifon. Lasă lichidul să acționeze și apoi spală-le cu detergent de vase

– Umple oala sau tigaia cu apă caldă. Adaugă două capace de balsam de rufe. Lasă să acționeze vreo oră. Apoi aruncă apa și o să vezi că grăsimea se va curăța imediat.

– Dacă vrei ca oalele tale din inox să strălucească, freacă-le cu felii de lămâie. Alte produse care te ajuta la curatenie:

Solutie anti-mucegai

Amesteca intr-un pulverizator ulei de lavanda cu putina lamaie si apa. Lavanda este foarte buna si pentru indepartarea moliilor.

Solutie pentru desfundarea scurgerilor

Combinati otet cu bicarbonat de sodiu, in cantitati egale, si turnati in scurgeri. Aceasta solutie este buna si pentru eliminarea mirosurilor neplacute.

Solutie de curatare a covoarelor

Daca vi se pare ca aveti covoarele pline de praf, faceti o solutie cu apa si otet si pulverizati pe ele. Puteti sa frecati zonele care vi se par mai murdare cu o carpa. Petele de pe covoare pot iesi daca amestecati otet cu sare.

Ulei de masline: lustruirea lemnului

Uleiul de masline poate reconditiona lemnul in mod natural, ca si pielea si parul!

Sarea: frecare

Sarea grunjoasa va da putere ca sa inlaturati grasimea. Pentru a curata petele insistente de sapun, combinati bicarbonat de sodiu si sare grunjoasa si frecati.

Otetul alb: dezinfectare, scoaterea petelor

Otetul alb este sursa energetica a curatarii. Dezinfectand si deodorizand, otetul este un produs de dorit pentru a scapa de germenii ce bantuie anumite locuri precum mesele de bucatarie/blaturile, manerele de usi si telefoanele.

Citește următorul articol mai jos

Cea mai bună mască pentru faţă! Amestecaţi bicarbonat de sodiu cu lămâie…

Cea mai bună mască pentru faţă! Amestecaţi bicarbonat de sodiu cu lămâie…
Probabil aţi auzit deja despre beneficiile bicarbonatului de sodiu. Este foarte eficient în gospodărie, la curăţat şi la îngrijirea corpului. Acest produs este unul din cele mai bune ingrediente pentru prepararea măştilor faciale.

Cu alte cuvinte, bicarbonatul de sodiu ne poate ajuta din nou! Acum veţi uita pentru totdeauna de cercurile întunecate de sub ochi din cauza lipsei de somn, oboselii şi stresului. Mai mult decât atât, vă va salva de pungile de sub ochi, coşuri şi punctele negre.

Ingrediente:

2 linguri de bicarbonat de sodiu

2 picături de ulei de arbore de ceai

Jumătate de lămâie stoarsă.

Aplicare:

Aplicaţi masca pe faţă şi lăsaţi-o timp de 3 minute, după o săptămână repetaţi procesul şi lăsaţi-o timp de 10 minute.
Apoi se clăteşte cu apă.

Dacă aveţi pielea sensibilă, se adaugă în amestec puţină apă.

De ce funcţionează?

Bicarbonatul de sodiu exfoliază bine pielea şi îndepărtează celulele moarte şi spală toată murdăria acumulată pe faţă.

Uleiul de arbore de ceai este extrem de util, mai ales în cazul acneei şi coşurilor.
Sucul de lămâie reduce apariţia coşurile şi petelor pigmentare de la soare.

Veţi fi uimiţi de rezultat.

Datorita proprietatilor sale chimice, bicarbonatul este unul dintre principalele produse de curatenie, de igiena si de lupta impotriva mirosurilor dezagreabile din gospodarie.

Complet solubil in apa si „bland” pe piele, produsul nu lasa reziduuri nocive in mediul ambiant.

Uleiul din arbore de ceai, cunoscut si sub denumirea de melaleuca, este renumit in toata Australia pentru capacitatea sa de a vindeca rani si pentru proprietatile sale antiseptice. Uleiul din arbore de ceai s-a dovedit prin studii medicale ca ucide bacterii, virusi si ciuperci si este un ulei esential care ar trebui sa fie nelipsit din cabinetele medicilor naturisti.

Stiai ca egiptenii din antichitate credeau ca mancand lamai si band sucul delamaie se tineau departe de orice forma de otravire, iar studii recente auconfirmat convingerea lor? Sunt foarte multe beneficii pentru sanatate pecare lamaile ni le aduc si pe care le stim de sute de ani. Cele mai cunoscutesunt acelea ca lamaile sunt antivirale, antibacteriene si imunostimulatoare sica sunt folositoare in diete pentru ca sucul de lamaie este un ajutor digestivsi un detoxifiant pentru ficat. Lamaile contin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate intaresc imunitatea si lupta impotriva infectiilor.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus