Connect with us

10 CREATURI fantastice care au existat cu ADEVĂRAT! Nu te gândeai niciodată că SIRENELE sunt reale!

LIFESTYLE

10 CREATURI fantastice care au existat cu ADEVĂRAT! Nu te gândeai niciodată că SIRENELE sunt reale!

10 CREATURI fantastice care au existat cu ADEVĂRAT! Nu te gândeai niciodată că SIRENELE sunt reale!

Fiecare dintre noi are probabil un unchi nebun sau vreo cunoștință care adoră să exagereze cu poveștile. Poate că ai crezut că întâmplările și legendele pe care le relatează sunt nebunești – ei bine, mai gândește-te. Există câteva povești vechi care sunt bazate pe lucruri reale. După ce citești acest articol, s-ar putea să te gândești mult mai atent la toate lucrurile pe care le-ai auzit și care păreau rupte din basme.

1. Moby Dick

Povestea lui Moby Dick este probabil una dintre cele mai faimoase povești din lume. Marea balenă alba este bestia din spatele romanului lui Herman Melville, Moby Dick. Deși multă lume crede că povestea este pură ficțiune, pe vremea lui Melville, o balenă albă imensă, numită Mocha Dick, îi teroriza pe marinarii de pe coasta din Chile.

2. Lupul cel cumplit

Acești lupi sunt populari astăzi datorită cărților și serialului Game of Thrones, dar au existat numeroase povești despre aceste bestii cu mult înainte ca George R. R. Martin să pășească pe pământ. De fapt, acești lupi colosali chiar au existat și se spune că rivalizau cu tigrii siberieni în ceea ce privește mărimea.

3. Dragonii

Ca să nu abandonăm referințele la celebrul serial Game of Thrones, să știi că și dragonii au existat cu adevărat. De fapt, încă există. Poți chiar să vizitezi o întreagă insulă plină de dragoni. Desigur, aceștia nu zboară și nu scuipă foc, cum se întâmplă la televizor. Totuși, dragonii de Komodo nu sunt mai puțin înfricoșători, deși nu se compară cu rudele lor mai vechi care au dispărut de mult, a căror o mușcătură veninoasă te făcea să sângerezi până la moarte.

4. Krakenul

De peste două mii de ani, au existat numeroase povești legate de acest monstru marin cu tentacule. Oamenii de știință le leagă de calmarul gigant. Calmarul gigant e extreme de greu de fotografiat chiar și astăzi, așa că e normal ca el să fie înconjurat de mister.

5. Sirenele

În mitologia antică, sirenele erau niște femei frumoase care îi ademeneau pe marinari spre moarte prin intermediul unor cântece irezistibile. Deși asemenea creaturi nu au existat, antropologii cred că mitul sirenelor a fost inspirat de un animal numit dugong, care trăiește în apropierea țărmului și a cauzat naufragii.

6. Chupacabra

Chupacabra a început să fie „văzut” în Puerto Rico, în timpul anilor 1990, iar de atunci s-a transformat într-un mit modern. Nu-ți face însă griji, știința are o explicație în acest caz. Se pare că Chupacabra nu ar fi nimic mai mult decât niște coioți sălbatici care suferă de o boală infecțioasă.

7. Grifonul

Jumătate leu, jumătate vultur, grifonul trebuie să fie un mit, nu? Ei bine, nu există un răspuns sigur la această întrebare. Istoricul Adrienne Mayor crede că povestea grifonului vine de la minerii care căutau aur, ce au descoperit rămășițele unui protoceratops care avea patru picioare și un cioc mare.

8. Unicornii

Nu-ți face iluzii, unicornii adevărați nu arată ca cei pe care îi adorăm, ci erau o combinație între un elan și un rinocer.

9. Ciclopii

În cazul ciclopilor, istoricii cred că grecii au dat peste oasele unui Deinotherium gigant. Această rudă a elefantului avea o gaură imensă în craniu, acolo unde ar fi trebuit să fie trompa, gaură pe care grecii au considerat-o ca fiind un ochi.

10. Sasquatch

Toate fotografiile lui BigFoot sau Sasquatch sunt de proastă calitate, dar unii oameni de știință încă mai cred că acesta există, deși nu au găsit dovezi concludente în acest sens.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus