Connect with us

Trucuri pentru coafarea părului ACASĂ

Uncategorized

Trucuri pentru coafarea părului ACASĂ

Trucuri pentru coafarea părului ACASĂ

Dragilor, m-ați tot rugat să vă vorbesc mai mult despre rutina mea zilnică de îngrijire, astfel că azi m-am decis să vă arăt cum mă coafez eu atunci când nu am timp să merg la salon și îmi doresc să arăt bine în cel mai scurt timp!

Urmăriți tutorialul, apoi citiți cele mai eficiente metode pentru a avea un păr frumos chiar la voi acasă!

Părul nostru este extrem de important, acesta ne poate schimba aspectul fizic în mod decisiv! De aceea este esențial să ne îngrijim părul și să îi acordăm toată atenția de care el are nevoie! Nu este nevoie să investești sume exorbitante de bani în mers la salon și în tratamente profesionale pentru a avea un păr frumos. Aceste sfaturi simple pot fi puse în practică la tine acasă și vor funcționa foarte bine!

Echilibrează-ţi dieta

Sănătatea părului tău este influenţată în mod direct de dieta ta. Proteinele alcătuiesc 65% din compoziţia părul uman, aşa că este esenţial să incluzi în dieta zilnică alimente bogate în proteine precum legume cu frunze verzi, fasole, pește, fructe de mare sau carne albă.

Masează-ţi capul cu ulei de cocos

Este dovedit faptul că masajul ajută îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, lucru care îţi va facilita creşterea părului. Uleiul de cocos este minunat pentru acest lucru, acesta conţine foarte multe vitamine şi substanţe nutritive, acţionând ca un balsam natural de păr.

Tunde-ţi regulat vârfurile

Acest lucru poate fi greu de înţeles, însă cu cât îţi vei tunde vârfurile mai des, cu atât mai repede îţi va creşte părul. În momentul în care vârfurile se tocesc, acea zonă a părului este avariată, aşa că toată energia va fi concentrată pe a o repara, iar părul va creşte mai greu. Dacă îţi vei tunde regulat vârfurile, părul tău va fi sănătos pe toată lungimea sa, aşa că va putea să crească mult mai uşor. Ar fi recomandat să îţi tunzi vârfurile o dată la 3 luni.

Nu-ţi spăla prea des părul

Unele femei cred că singura modalitate prin care îşi pot păstra părul frumos şi sănătos, este samponarea acestuia în fiecare zi. În realitate acest lucru duce la pierderea substanţelor nutritive din fibra capilară şi la deshidratarea acestuia. Ca rezultat, părul tău va deveni excesiv de uscat. Pentru a te asigura că acest lucru nu se întâmplă, trebuie să nu îţi speli părul de mai mult de 3 ori pe săptămână.

Evită pieptănarea excesivă

O altă concepţie populară greşită este aceea că pieptănare frecventă este bună pentru părul tău. Deşi procesul de pieptănare stimulează pielea capului şi o face să secrete sebum, în momentul în care pieptănarea este mult prea frecventă, aceasta îţi va avaria firul de păr şi îi va slabi rădăcina. Este foarte important să nu îţi piepteni părul imediat după spălare, cât timp acesta este în continuare ud.

Redu nivelul de stres la care eşti supusă

Ai senzaţia că depui toate eforturile pentru a-ţi îngriji părul însă nu observi rezultate? Cel mai probabil acest lucru se întâmplă din cauza nivelului de stres sporit. În momentul în care tu eşti extrem de tensionată, părul tău îşi va pierde din volum şi va începe să cadă. Pentru a-ţi ajuta părul să îşi recapete cea mai bună formă a sa, încearcă să scapi de stres.

Schimbă faţa de pernă pe care dormi

În cazul în care îţi doreşti ca părul tău să crească lung şi sănătos în cel mai scurt timp, ar trebui să încerci să schimbi toate lucrurile care i-ar putea face rău. O faţă de pernă de bumbac poate fi prea dură pentru părul tău, acesta se va freca de pernă pe timpul nopţii şi va fi avariat sau se va putea rupe. Încearcă să înlocuieşti faţa clasică de pernă cu una din mătase. Astfel, părul tău se va încurca mai puţin şi va rămâne mai sănătos.

Ia vitamine

Hrana este o sursă naturală de vitamine şi substanţe nutritive, însă de multe ori acestea ar putea fi insuficiente. Suplimentele naturale te vor ajuta să obţii doza necesară de vitamine de care ai nevoie şi te vor ajuta să scapi de multe probleme în legătură cu căderea şi creşterea părului.

Încearcă să foloseşti măşti naturale de păr

Există multe tipuri de măşti de par naturale pe care ţi le poţi face la tine acasă. Astfel de măşti au efecte extrem de benefice pentru părul tău, ele ţi-l hidratează, îl hrănesc şi îl ajută să se regenereze. De asemenea, acestea stimulează creşterea părului şi îl fac neted şi catifelat. Dacă eşti în căutare de măşti pe care să ţi le poţi prepara acasă, aici găseşti câteva reţete minunate.

Utilizează regulat balsam de păr

Nu şamponul este cel care hrăneşte firul de păr, ci balsamul! Folosirea acestuia împreună cu măştile de păr te va face să îţi recapeţi strălucirea şi forţa părului tău.

Bea mai multă apă

Apa aduce numeroase beneficii corpului tău, ajutându-te să elimini toxinele mai uşor. Starea părului tău este influenţată de sănătatea corpului tău, aşa că este important să îţi menţii corpul bine hidratat.

Nu înfăşura părul într-un prosop pentru a se usca

Deşi ţi se poate părea foarte convenabil să îţi înfăşori tot părul într-un prosop şi să îţi continui activitatea, acest lucru va aduce multe consecinţe negative pentru părul tău. Părul ud este extrem de fragil, aşa că se va deteriora foarte uşor şi se va rupe atunci când se încurcă în fibrele prosopului. Alege să îl laşi să se usuce desfăcut şi lăsat pe spate.

Foloseşte doar vopsele de calitate

Dacă eşti una dintre împătimitele vopsitului, trebuie să acorzi foarte mare atenţie vospelei pe care o foloseşti. Cele mai multe vopsele pentru păr conţin amoniu, care poate dăuna foarte tare părului, deshidratându-l excesiv. De asemenea, utilizarea excesivă a coloranţilor poate deteriora foliculii de păr, lucru care va conduce la căderea părului. Cel mai indicat ar fi să foloseşti coloranţi naturali, precum henna, cafea sau pudră de scorţişoară, sau să optezi pentru o vopsea fără amoniac.

Nu spăla părul cu apă fierbinte

Apa fierbinte îţi sensibilizează părul şi îl face să devină foarte fragil, aşa că ar trebui să eviţi folosirea sa. În schimb, apa rece te va ajuta să ai un păr moale, mătăsos şi strălucitor!

Citește și 6 SECRETE pentru a opri căderea părului

Căderea părului este o problemă cu care foarte multe dintre femei se confruntă de-a lungul vieții. Părul nostru trece prin mai multe etape, printre care și etapele de regenerare, așa că este normal să te confrunți cu căderea părului în timpul acestui proces. Dacă simți însă ca pierzi mai mult păr decât ar trebui, există câteva lucruri pe care le poți face pentru a preveni, încetini sau chiar stopa acest lucru. Căteva dintre aceste remedii pot fi folosite chiar la tine acasă, fără a fi nevoie să cheltuiești sume exorbitante de bani pentru a putea face acest lucru.

1. Evită utilizarea produselor cu căldură
Aparatele de păr care folosesc căldura deshidratează părul şi conduc la uscarea acestuia. În acest fel, părul tău va deveni mai fragil şi se va rupe mult mai repede. Uscarea naturală a părului este cea mai bună.

Ondulatoarele, plăcile de păr şi periile rotative pot de asemenea să îţi avarieze foarte tare părul aşa că ar trebui să le eviţi. În cazul în care eşti obligată să foloseşti astfel de instrumente, nu uita niciodată să foloseşti un produs special de protecţie, precum un ulei de păr.

2. Evită colorarea excesivă a părului şi decolorările
Substanţele conţinute în vopseaua de păr şi decoloranţii îţi avariază în mod foarte serios părul, uscându-l şi făcându-l să fie foarte fragil.

Nu ar trebui să îţi vopseşti părul mai des decât o dată la şase săptămâni.

Decolorarea părului îţi va îndepărta pigmentul natural al părului tău în urma penetrării cuticulelor de către substanţele chimice. În acest mod, structura de bază a părului tău se va altera iar părul tău va fi mult mai predispus la deteriorări.

3. Nu îţi prinde părul prea strâns
Termenul medical pentru căderea părului cauzată de purtatul unor coafuri care sunt prea strânse este cel de „alopecie de tracţiune”. Coafurile care necesită folosirea unor elastice prea strânse de păr sau a multor agrafe pot cauza căderea părului atunci când sunt folosite în fiecare zi. De exemplu, cozile strânse, cele împletite şi cocurile purtate în fiecare zi pot cauza pierderea părului în locul de prindere a acestora. Este important să îţi schimbi coafura cât de des poţi şi să diversifici lucrurile, astfel încât părul tău să nu fie suprasolicitat într-o singură poziţie.

4. Alege cu atenţie şamponul
Spală-ţi părul cu un şampon delicat şi potrivit pentru tipul tău de păr. Şamponul este cel responsabil de curăţarea părului, aşa că este foarte important să ai grijă la alegerea acestuia. Fiecare dintre noi are un anumit tip de păr, aşa că este important să îţi alegi şamponul în funcţie de acest lucru. Pe lângă asta, ar trebui să renunţi la şampoanele care îţi nuanţează părul, care sunt speciale pentru volum sau care conţin ingrediente ce pot fi agresive. Alege șampoane cât mai naturale.

5. Maseză-ţi scalpul
Prin masarea scalpului, stimulezi fluxul sanguin la nivelul rădăcinii firelor de păr, lucru care va accelera creşterea părului.

Pe lângă masajul simplu, poţi folosi uleiuri nutritive bogate în substanţe hrănitoare pentru a face acest lucru, precum cel de ricin, măsline sau cocos. Încălzeşte puţin ulei timp de câteva secunde, apoi masează-l pe pielea capului cu mişcări delicate. Apoi lasă-l să acţioneze cel puţin o oră şi spală-ţi părul normal.

6. Acordă atenţie alimentaţiei tale
Un regim alimentar echilibrat şi sănătos te va ajuta să îţi păstrezi sănătatea din toate punctele de vedere. Dacă vei avea grijă la alimentele pe care le consumi, părul tău va fi de asemenea mai sănătos şi mai puternic şi nu se va mai rupe la fel de repede. O alimentaţie corectă ar putea conduce chiar şi la încetinirea căderii părului dacă mănânci îndeajuns de multe legume, fructe şi produse nutritive.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus