Connect with us

5 SEMNE ale unui atac de PANICĂ. Învață care sunt pentru a putea să îl OPREȘTI

LIFESTYLE

5 SEMNE ale unui atac de PANICĂ. Învață care sunt pentru a putea să îl OPREȘTI

5 SEMNE ale unui atac de PANICĂ. Învață care sunt pentru a putea să îl OPREȘTI

„Nu există teamă pe care să n-o poți domoli, nici problemă pe care să n-o poți rezolva” – Lauren Weisberg

Munca poate fi stresantă. Asta, plus ceilalți factori de stres, pot fi uneori copleșitoare. Chiar și atunci când credem că avem totul sub control, stresul poate reprezenta un impediment major în viața noastră. Atunci începe să se instaleze panica. Panica este tipul de răspuns luptă-sau-fugi al creierului la stimuli copleșitori. E ceva normal și util, dar, din păcate, panica nu poate diferenția pericolele reale de cele imaginare. Panica se manifestă în diferite moduri și e important să înțelegi de unde apare, astfel încât să o poți combate. De ce se panichează oamenii și cum poți preveni asta? Locul de muncă este unul dintre locurile în care această panică se poate manifesta în mod foarte brutal. Iată câteva motive:

1. Frica de eșec

Nimănui nu-i place eșecul, mai ales la muncă. Dacă te descurci bine, îți păstrezi serviciul, dacă nu, îl pierzi. Pierderea acestuia înseamnă pierderea posibilităților de a te întreține. Este o frică serioasă care poate duce la panică. În loc să te concentrezi la ce poate merge prost, concentrează-te la lucrurile pozitive și fii încrezătoare în abilitățile tale. Nu ai căpătat slujba aceea din întâmplare.

2. Munca e copleșitoare

Uneori, la serviciu se cere foarte mult de la noi. Atunci când ai trei termene limită apropiate și îți mai vin încă trei, munca poate fi copleșitoare. Oamenii lucrează în ritmuri diferite, iar cei care se eschivează nu înțeleg cât de mult poate dura să faci ceva. Calmează panica discutând cu superiorii despre ce se poate face.

3. Stres din surse exterioare

Nu poți întotdeauna să nu-ți aduci problemele de acasă la birou. Când acasă situația e complicată, e complicat și să nu te mai gândești la asta când pleci la serviciu, iar panica se poate instala cu ușurință. Găsește pe cineva cu care să poți vorbi – un prieten, un membru al familiei sau un terapeut.

4. Declin financiar

Liderii pot cunoaște și ei panica. Un declin financiar neașteptat te poate face imediat să intri în panică. Când liderii sunt panicați, totul e diferit, deoarece mizele sunt mai mari. Când o companie trece printr-un declin financiar, stresul și așteptările cresc pentru manageri și angajați. Pentru a preveni situațiile neplăcute, găsește cauza problemei, pentru a putea ști apoi foarte clar ce ar trebui să faci.

5. Asocierea anumitor acțiuni cu rezultate negative

Asta se poate întâmpla în viața de zi cu zi, dar și la serviciu. Dacă a apărut un nou proces care a cauzat rezultate nefavorabile, acesta poate fi văzut în sine ca un lucru negativ. Poate că procesul nu a fost corect implementat sau nu s-au făcut toți pașii necesari pentru asigurarea succesului. În loc să presupui, află exact care a fost problema.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus