Connect with us

14 lucruri pe care este IMPORTANT să le faci cât ești încă TÂNĂRĂ

LIFESTYLE

14 lucruri pe care este IMPORTANT să le faci cât ești încă TÂNĂRĂ

14 lucruri pe care este IMPORTANT să le faci cât ești încă TÂNĂRĂ

Ești tânără o singură dată în viață. Acest lucru ar trebui să îți dea libertatea să experimentezi lucruri diferite, nu să devii victima unui tipar plictisitor. Încă ai timp, așa că de ce să nu îl petreci într-un mod pe care ți-l vei aminti toată viața? Iată câteva exemple de lucruri pe care ar trebui să le faci cât ești încă tânără:

1. Uită de ce zic alții

Măcar o dată în viață, încearcă să nu ții cont de părerile altora. Fă ce vrei să faci și lasă-i să vorbească.

2. Dansează atunci când singură

Exersează-ți mișcările stranii de dans atunci când nu se uită nimeni. Va fi foarte distractiv – plus că e un mod uimitor de a te relaxa.

3. Depășește-ți temerile

Încearcă să înfrunți lucrul de care ți-e cel mai frică. Cel mai probabil nu te va omorî. Ia cu tine doi, trei prieteni și fă lucrul de care ești atât de speriată. Cu siguranță nu vei regreta.

4. Încearcă un look nou

Fă ceva interesant cu părul tău sau cu înfățișarea ta general și surprinde-i pe toți. Poate așa vei reuși să descoperi ceva nou despre tine și să îți îmbunătățești aspectul.

5. Poartă o ținută ciudată în public

Atunci când te întâlnești cu prietenii, poartă ceva care nu e stilul tău. O să fie distractiv și cu siguranșă îți vei aminti această experiență.

6. Călătorește împreună cu cea mai bună prietenă

Mergi în destinația ta favorită cu prietena ta cea mai bună și distrați-vă. Vorbiți toată noaptea, încercați ținute noi, faceți lucruri distractive.

7. Încearcă un sport nou

Oamenii preferă să practice un singur sport toată viața, pe care îl învață foarte bine. Încearcă ceva nou.

8. Fii singură pentru un timp

Dacă vrei să te cunoști, cel mai bine poți face asta stând singură. Mergi de una singură într-un loc liniștit și ascultă-ți cu atenție gândurile.

9. Cheltuie bani fără să te gândești la ei

Muncim din greu pentru a câștiga bani dar, din când în când, ar trebui să cumperi rochiile acelea scumpe după care tânjești sau bijuteriile pe care le vrei fără să te uiți la preț. De asemenea, încearcă și să vizitezi un restaurant scump.

10. Iubește-te

Nimeni de pe această lume nu e perfect, așa că iubește-te așa cum ești.

11. Întâlnește-ți vedeta favorită

Cu toții avem așa ceva și ar fi un vis împlinit să îi întâlnim pe cei care ne plac ața de tare. Dacă îți place vreo celebritate, mergi în locul în care trăiește sau la vreun eveniment la care știi că va participa. Chiar și un concert poate fi minunat!

12. Trăiește-ți visul din copilărie

Toată lumea a avut visuri nebunești în copilărie – încearcă să le îndeplinești, măcar pentru o zi sau câteva ore.

13. Petrece o zi cu cineva mai în vârstă

Nu-ți imaginezi cât te vei distra dacă vei sta o zi cu cineva mai în vârstă, precum bunicii tăi.

14. Petrece ceva timp cu familia și rudele tale

Stai acasă cu membrii familiei tale pentru câteva zile, sau faceți lucruri interesante împreună. Nu vei regreta acest lucru.

Citește și 5 DECIZII pe care sigur le vei REGRETA peste 3 ani

Nu face azi ceva ce știi că o să regreți mâine; gândește înainte să acționezi.

De-a lungul vieților noastre luăm sute de decizii care ne pot schimba complet parcursul. Sau, la polul opus, nu luăm decizii – adică lăsăm lucrurile să continue de la sine, chiar dacă am vrea să schimbăm ceva. Uneori, luăm deciziile greșite, deși la momentul respectiv par cele corecte. Viața nu e completă fără a face greșeli din când în când.

Prin intermediul greșelilor învățăm și creștem ca oameni. Uneori, greșit este chiar să alegi să nu acționezi deloc. Alegerile noastre – sau lipsa lor – ar putea duce la apariția a numeroase regrete. Te vei întreba „dar dacă?” și nu vei putea să găsești niciodată un răspuns la această întrebare.

Iată câteva greșeli pe care e inevitabil să nu le regreți peste zece ani dacă le vei comite acum:

1. Aștepți momentul potrivit

Nu există „momentul potrivit” pentru a face o mișcare. Fie că este vorba despre a începe o slujbă nouă, de a te întoarce la școală sau de a scrie cartea pe care ți-ai tot zis că o s-o scrii, nu va exista niciodată un moment „perfect”. Cel mai potrivit moment este acum. Vor exista mereu dificultăți, indiferent ce alegeri faci. Obstacolele sunt normale. Dacă aștepți ca totul să fie perfect, vei aștepta pentru totdeauna, iar dacă aștepți prea mult, s-ar putea să fie prea târziu. Mult prea târziu – și nu-ți vor rămâne decât regretele.

2. Frica de a încerca

Viața e plină de încercări. Uneori, acestea duc la eșecuri. Totuși, nu vei avea niciodată succes dacă ți-e prea frică de eșec ca să încerci măcar. Fie că ești prea comod sau confortabil în legătură cu viața ta de acum, fie că ți-e prea frică să îți asumi riscuri, vei regreta că nu ai făcut-o. Nu deveni plin de regret și de „Dar dacă?”. Dacă încerci, nu te vei întreba niciodată, vei ști.

3. Cauți mereu aprobare pentru deciziile tale

Dacă vrei mereu ca alegerile tale să fie validate de ceilalți și te temi ca aceștia să nu fie mulțumiți de deciziile pe care le iei, vei trăi mereu viața altcuiva. Poate fi greu să iei decizii pe cont propriu. E în firea oamenilor să vrea validare. Totuși, dacă iei mereu decizii aprobate de prieteni, familie sau partenerul de viață, atunci nu duci viața pe care ți-ar plăcea să o ai. E în regulă să accepți sfaturi, dar decizia finală trebuie să fie a ta.

4. Renunți

Atunci când totul e foarte greu, poate fi foarte tentant să renunți. Totuși, nu vei regreta nimic mai mult decât aruncarea prea rapidă a prosopului. Chiar dacă pare că nu te poți descurca, vei fi surprins de propria ta tenacitate și putere. Dacă renunți prea devreme, s-ar putea să nu afli niciodată de ce ești în stare cu adevărat.

5. Nu înveți din greșelile tale

Dacă te găsești mereu și mereu în aceeași situație neplăcută, poate că nu reușești să înveți din greșelile tale. Poate că tiparul greșelilor e greu de observat sau pur și simplu nu ești dispus să conștientizezi că iei aceleași decizii greșite. După ce vei putea vedea exact ce nu a mers, vei putea avea un control mai bun asupra vieții tale.

 

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus