Connect with us

10 MITURI despre SARCINĂ care sunt complet NEADEVĂRATE dar lumea le crede

LIFESTYLE

10 MITURI despre SARCINĂ care sunt complet NEADEVĂRATE dar lumea le crede

10 MITURI despre SARCINĂ care sunt complet NEADEVĂRATE dar lumea le crede

Orice femeie descrie perioada în care este însărcinată ca fiind caracterizată de emoție și nesiguranță – suntem bombardate cu o mulțime de informații contradictorii, deoarece întrebăm în stânga și în dreapta tot felul de persoane, navigăm pe diverse site-uri ori răsfoim cărți și reviste de specialitate în speranâa de a nu fi niciodată prinse pe nepregătite.

Cu toate acestea, varietatea surselor de informare existente fac să apară extrem de multe informații fie false, fie diferite e varianta complet reală a lor. Iată câteva dintre cele mai importante mituri despre sarcină și care este adevărul din spatele lor:

1. Nu ar trebui să călătorești cu avionul în timpul primului și ultimului trimestru de sarcină

Unele companii aeriene interzic femeilor aflate în ultimul trimestru de sarcină să zboare ca să nu nască în avion – ceea ce ar presupune o aterizare de urgență. În afara de asta, femeile gravide nu au nicio problemă cu zborul.

2. Nu mai poți să ții animalul de companie în casă atunci când ești gravidă

Acest mit este fals. Trebuie doar să nu te ocupi tu de strângerea excrementelor de câine / pisică / hamster etc., pentru a evita riscul de a contracta toxoplasmoză.

3. Nu ar trebui să consumi somon afumat

Și acest mit este unul complet fals. Somonul are un conținut bogat de acizi grași omega3, așa că e foarte bun pentru viitoarele mămici. Mai mult decât atât, este un pește de apă dulce, așa că e destul de puțin probabil să fie infestat cu mercur, care ar putea să îți afecteze sarcina.

4. Nu ai voie să mănânci sushi

Sushi este un preparat bun pentru tine, dar nu mânca mai mult de două rulouri pe săptămână. Evită însă macroul, rechinul sau tonul.

5. Poți să previi vergeturile cu ajutorul untului de cacao

Acest mit este fals și periculos – untul de cacao îți poate provoca niște reacții alergice foarte periculoase care îți pot afecta sarcina.

6. Fătul va fi afectat dacă îți vopsești părul

Nu ar trebui să-ți faci griji pentru asta – cantitatea de chimicale care ajunge în sânge atunci când îți vopsești părul este foarte mică și nu îți afectează copilul.

7. Nu ai voie să ai relații intime

Relațiile intime nu sunt o problemă atâta timp cât tu și partenerul vă simțiți bine. Acesta ar trebui evitat numai dacă medicul îl interzice fiindcă s-ar putea să apară sângerări sau contracții înainte de vreme.

8. Nu ar trebui să faci baie

Acest mit este parțial adevărat pentru că ar trebui să eviți supraîncălzirea corpului – alege dușurile scurte și evită Jacuzziurile, sauna sau orice îți ridică temperatura corpului la mai mult de 38 de grade Celsius.

9. Nu trebuie să bei alcool

Într-adevăr, evită să consumi alcool în perioada sarcinii, dacă nu vrei ca acesta să-i dăuneze bebelușului.

10. Ar trebui să mănânci pentru doi

Nu trebuie să faci asta! Atunci când ești însărcinată ai nevoie de numai 300 de calorii pe zi. Dacă urmezi mitul, ori îți va fi foarte greu să slăbești apoi, ori vei aduce pe lume un copil uriaș.

Citește și 14 lucruri de care NIMENI NU VORBEȘTE despre cum este cu ADEVĂRAT să rămâi ÎNSĂRCINATĂ

Așa cum probabil ne-au avertizat și pe noi mamele noastre atunci când eram mici, nimic nu te pregătește pentru ce înseamnă să fii mamă. Există câteva lucruri pe care, indiferent de cât de mult te-ai informa și te-ai documenta, nu le vei înțelege cu adevărat decât atunci când le trăiești pe propria ta piele. Iată care sunt câteva dintre cele mai amuzante și ciudate lucruri care se schimbă și se petrec în corpul tău atunci când ești însărcinată.

1. Începi să te simți ca un cameleon pentru că ți se schimbă pigmentul pielii.

2. Nu numai că părul îți crește mai repede și mai gros, dar vei observa că îți crește păr  în locuri în care nu te-ai fi așteptat să fie posibil!

3. Acneea, coșurile și dimensiunea sânilor îți transmit în repetate rânduri că hormonii tăi au luat-o razna!

4. Pe sâni îți apar vene închise la culoare!

5. Sânii tăi își vor schimba foarte mult atât dimensiunea, cât și forma, fără să fie neapărat nevoie ca acest lucru să se petreacă uniform. Astfel, un sân poate fi mult mai mare și unul mult mai mic.

6. Volumul sângelui din organism crește, lucru care explică de ce venele devin mai proeminente.

7. Gleznele tale se umflă atât de tare, încât ai senzația că picioarele tale au aceeași dimensiune de sus până jos.

8. Mănânci orice și oricât, indiferent că ți-ai propus să nu te regăsești printre femeile însărcinate care își fac toate poftele.

9. Burtica ta nu va crește doar în zona buricului, te vei dezvolta foarte mult și sub sâni.

10. Gravidă fiind, e normal ca burtica să se vadă, însă fiecare femeie însărcinată are senzația că este ca un balon gata să pocnească.

11. În primele luni vei petrece mai mult timp în baie decât în dormitor din cauza grețurilor.

12. Devii grija principală a oamenilor de lângă tine, uneori te simți super-menajată și toată lumea îți face toate poftele.

13. Trebuie să cari tot timpul o geantă echipată cu tot ce îi trebuie unei viitoare mămici și să știi ce să faci în cazul în care cel mic pare că vrea să vină pe lume într-un loc și moment nepotrivit.

14. Stomacul tău va avea diferite forme întrucât cel mic se răsucește mult în interior.

15. Burtica ta se mărește așa de mult, încât nu te mai poți apleca să te epilezi sau să îți legi șireturile.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mai multe din LIFESTYLE

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus