Connect with us

6 EXERCIȚII pentru a-ți subția COAPSELE în doar câteva zile. Numărul 4 dă rezultate IMEDIAT!

FASHION & BEAUTY

6 EXERCIȚII pentru a-ți subția COAPSELE în doar câteva zile. Numărul 4 dă rezultate IMEDIAT!

6 EXERCIȚII pentru a-ți subția COAPSELE în doar câteva zile. Numărul 4 dă rezultate IMEDIAT!

Acest articol nu își propune să te ajute să obții celebrul și, adesea, imposibilul „gol dintre coapse”, ci să îți sculptezi niște picioare grozave, care să te facă să te simți cât mai bine. Atunci când fac exerciții pentru picioare, oamenii se concentrează adesea asupra pulpelor și fundului, dar nu prea știu cum să-și întărească coapsele interioare, care te ajută să alergi și să ridici greutăți mai eficient. Iată câteva exerciții care țintesc mai ales zona coapselor interioare, dar îți întăresc și fundul și pentru care nu ai nevoie de prea multe echipamente:

1. Fandări laterale cu greutăți

Fandările sunt fantastice pentru tonifiere și întărire, așa că ia o ganteră și apucă-te de treabă. Stai cu picioarele apropiate și ține o ganteră cu ambele mâini, întinse în jos. Fă un pas mare spre stânga cu piciorul stâng, ținându-ți corpul îndreptat spre față. Îndoaie genunchiul stâng și lasă-te puțin pe spate până ajungi în poziția de fandare laterală. Coapsele tale ar trebui să fie paralele cu podeaua. Revino la poziția inițială, fă la fel pentru partea dreaptă, apoi repetă.

2. Picioare de broască

Acest exercițiu e grozav deoarece nu ai nevoie de niciun echipament și este rapid și ușor. Stai pe spate, cu picioarele drepte în aer, călcâiele apropiate și degetele în exterior. Îndoaie-ți genunchii în lateral și trage-i mai aproape de corp. Menține poziția timp de o secundă, apoi îndreaptă-ți picioarele și repetă.

3. Ridicări ale picioarelor cu ajutorul mingii

Acest exercițiu este eficient deoarece întărește mușchii slăbiți ai coapselor. Ține o minge mică între glezne și stai pe o parte. Sprijină-ți capul cu un brat și îndoaie-l și pe celălalt, ținându-l pe podea pentru a avea echilibru. Încordează-ți coapsele interioare pentru a ține bine mingea și apoi îndreaptă-ți picioarele. Încă ținând mingea, ridică-ți picioarele la aproximativ 15 cm de pământ. Repetă de 10 ori, apoi mută-te pe cealaltă parte.

4. Genuflexiuni de sumo folosind greutăți

Adoptă poziția de sumo, cu picioarele depărtate (dar nu prea depărtate, pentru că nu vrei să îți lucrezi fundul, ci coapsele). Cu picioarele întoarse la un unghi de 45 de grade față de corp, ține o ganteră în fața ta și stai cu spatele drept. Îndoaie-ți genunchii și împinge-ți șoldurile în spate, coborându-ți corpul cât de mult poți, ținându-ți spatele drept. Revino la poziția inițială, apoi repetă.

5. Sărituri de sumo

Acestea sunt bune și pentru coapsele tale, dar și pentru inimă. Stai cu picioarele puțin mai depărtate de nivelul șoldurilor, cu degetele spre exterior. Îndoaie-ți genunchii și coboară-ți corpul ca la genuflexiunile sumo. Sari, întinzându-ți picioarele în aer și aterizând la loc cu picioarele depărtate, apoi repetă.

6. Fandări laterale

Acest exercițiu îți întărește coapsele interioare, fiind însă un exercițiu excelent pentru întregul corp, deoarece arde multe calorii. Stând în picioare, pășește în lateral cu piciorul drept, cu degetele în afară. Fandează spre partea dreaptă, împingându-ți fundul spre spate și sprijinindu-te pe călcâie de parcă ai face o genuflexiune sau de parcă te-ai așeza. Revino la poziția inițială, apoi repetă pentru cealaltă parte.

Citește și 5 MOTIVE să faci sport chiar ACUM

Principalul scop pentru care fac exerciții fizice este arderea caloriilor sau pierderea în greutate, însă puţini ştiu că sportul are multe alte beneficii.

Desigur că îi vom admira întotdeauna pe cei care arată bine în toate ţinutele pe care le poartă însă, exceptând latura pur fizică şi legată de aspect, iată care sunt celelalte beneficii pe care sportul le aduce în viaţa ta.

1. Ajută la controlul dependenţelor

Atunci când simţim plăcere, creierul nostru secretă dopamină. Unii oameni ajung să fie dependenţi de această substanţă şi încep să facă excese precum consumul de alcool, tutun, droguri, etc.

Exerciţiile fizice îţi pot distrage atenţia de la aceste lucruri şi te fac să uiţi de aceste nevoi. Este recomandat să faci efort fizic şi în momentele în care eşti extrem de trist sau de supărat.

2. Scade riscul de diabet zaharat

După doar o săptămână de exerciţii fizice regulate, sensibilitatea corpului tău la insulină devine mai mare, lucru care va scădea nivelul zahărului din sânge, reducând astfel riscul de diabet zaharat de tip 2.

De asemenea, exerciţiile fizice pot reduce riscul de accident vascular cerebral; având în vedere faptul că doi dintre cei mai mari factori de risc pentru accidentele vasculare cerebrale sunt tensiunea arterială şi bolile de inimă, prin sport îţi poţi face inima să devină mai puternică şi îţi vei îmbunătăţi circulaţia.

3. Te scapă de grăsimea de pe burtă

După o lună de exerciţii fizice regulate, corpul tău va începe să piardă din grăsime şi să câştige muşchi. S-a arătat că persoanele supraponderale care au luat parte la un program de patru săptămâni de exerciţii fizice, ajung să reducă grăsimea abdominală cu 12%.

4. Reduce riscul de cancer

Un studiu a arătat că femeile care se antrenează şi sunt în formă au cu 55% mai puţine şanse să sufere de cancer la sân decât cele care nu fac sport.

Femeile care fac sport în cantitate moderată au un risc de 33% mai mic de a dezvolta boala. Exerciţiile fizice pot ajuta de asemenea la evitarea şanselor de cancer ovarian, pulmonar sau endometrial.

Pe lângă aceste lucruri, sportul îmbunătăţeşte per ansamblu sistemul imunitar şi ajută la detectarea şi distrugerea celulelor canceroase şi îţi îmbunătăţeşte sistemul cardio-respirator.

5. Încetineşte procesul de îmbătrânire

Pe parcursul înaintării în vârstă, corpul începe să piardă din cantitatea musculară de care dispune, putând inerveni chiar şi atrofierea musculară. Este extrem de important să îţi menţii procentul de masă musculară în aceste momente întrucât acest lucru te va face să te păstrezi în formă pentru mai mult timp.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus