Connect with us

7 SEMNE că tu ești cea care își DISTRUGE relația! Numărul 3 îl ENERVEAZĂ pe partenerul tău!

LIFESTYLE

7 SEMNE că tu ești cea care își DISTRUGE relația! Numărul 3 îl ENERVEAZĂ pe partenerul tău!

7 SEMNE că tu ești cea care își DISTRUGE relația! Numărul 3 îl ENERVEAZĂ pe partenerul tău!

Dacă relația ta nu funcționează, e nevoie să faci un pas în spate și să încerci să vezi care sunt cauzele. Nu e întotdeauna ușor să vezi care sunt problemele, mai ales când totul părea grozav la început. E normal să începi să te gândești că partenerul e responsabil pentru tot ceea ce e greșit – dar poate că nu e numai vina lor. Iată care sunt semnele care sugerează că îți sabotezi singură relația:

1. Continui să vorbești despre trecut

Nu e corect nici pentru tine nici pentru partener dacă tot readuci în discuție lucruri din trecut. Poate că încă te doare ceva ce s-a întâmplat mai de mult, dar nu vă veți rezolva problemele dacă vă certați pentru aceleași lucruri. În plus, scopul unei discuții nu e să vedeți cine câștigă, ci să scăpați de probleme.

2. Vrei ca totul să fie perfect

Atunci când te aștepți ca o relație să fie perfectă, trebuie să fii gata să fii dezamăgită. Nu ești perfectă și nici partenerul nu este, deci nici relația nu va fi. Iar acesta este un lucru bun. Dacă aveți multe certuri sau discuții nu ar trebui să crezi că relația voastră se destramă – din contră, aceasta devine mai puternică.

3. Nu ai trecut peste relațiile trecute

E greu să te concentrezi la relația din prezent atunci când o tot compari cu cele din trecut. E important să-ți amintești că iarba nu e mai verde pe cealaltă parte și că nicio relație nu seamănă cu alta. Poți privi înapoi spre trecut, dar nu poți trăi acolo.

4. Nu există un echilibru

Dacă nu depui același efort ca și celălalt, vei pune o presiune asupra relației. Trebuie să discutați despre ce vrei de la o relație, astfel încât să puteți găsi un echilibru sănătos. Nu e corect ca numai o persoană să muncească pentru ceva. Cu cât afli mai repede dacă ești fericită sau doar te mulțumești cu ceva care nu ți se pare suficient cu atât va fi mai bine.

5. Vorbești despre relația ta pe rețelele de socializare

Dacă folosești rețelele sociale pentru a da detalii despre relația ta sau pentru a te descărca după o ceartă, lucrurile se vor sfârși prost pentru amândoi. Dacă, atunci când ești furioasă, primul tău instinct e să iei telefonul ca să vorbești cu prietenele tale, întreabă-te cum te-ai simți tu dacă partenerul ar face același lucru.

6. Încerci să-ți schimbi partenerul

La începutul relației îți plăcea totul în legătură cu partenerul tău – sau cel puțin așa ai crezut. Acum, lucrurile care te atrăgeau te enervează. Nimic bun nu iese vreodată din încercarea de a schimba pe cineva. Nu e foarte probabil ca partenerul să se schimbe pentru tine și nu e corect să te aștepți să facă asta.

7. Nu-ți apreciezi partenerul

Atunci când ajungi să te simți confortabil cu cineva, s-ar putea să uiți să arăți recunoștință sau apreciere pentru tot ce face pentru tine, iar asta îl va face să se simtă că nu este apreciat. Partenerul nu îți poate citi mintea, așa că spune-i cum te simți.

Citește și De ce ești SINGURĂ? 6 motive pentru care nu ai o RELAȚIE

Există foarte multe persoane care nu sunt într-o relaţie iar acest lucru nu ar trebui să însemne nimic rău. Timpul petrecut cu tine însuţi nu face decât să te ajute să te cunoşti şi să te înţelegi mai bine şi să îţi dai seama care sunt lucrurile de care ai nevoie. Cu toate acestea, atunci când această perioadă de singurătate devine prea lungă, ar trebui să îţi pui anumite întrebări.

Dacă te regăseşti în această situaţie şi încerci să îţi dai seama care sunt motivele pentru care încă nu ţi-ai găsit un partener potrivit şi nu ai o relaţie fericită, aruncă o privire asupra următoarelor 6 exemple.

1. Nu mai ai grijă de aspectul tău fizic

Trebuie să recunoaştem că atracţia fizică este foarte importantă şi reprezintă principala modalitate prin care îi faci pe ceilalţi să te abordeze. Este nevoie să petreci puţin timp cu partenerul tău pentru ca acesta să se îndrăgostească de sufletul şi mintea ta. Nu trebuie să mergi la salon în fiecare dimineaţă, însă este important să te îngrijeşti şi să acorzi atenţie modului în care arăţi şi te îmbraci.

2. Eşti o persoană egoistă

Dacă cei din jurul tău te percep ca fiind o persoană rece şi egoistă, cel mai probabil nu te privesc ca fiind un om alături de care îşi doresc să construiască o relaţie. Dacă vei da impresia că eşti deschisă şi comunicativă, oamenii îşi vor dori să petreacă timp alături de tine şi să te cunoască. Fii mereu politicoasă şi drăguţă cu oamenii din jurul tău pentru că nu îţi poţi da seama unde îţi poţi găsi următorul partener.

3. Faci alegerile nepotrivite

Lucrurile pe care le trăim sunt o consecinţă a alegerilor pe care le facem. De multe ori, atunci când încercăm să ne dăm seama de ce lucrurile nu sunt aşa cum ne-am dori, ar trebui să ne gândim înapoi la lucrurile pe care le-am făcut greşit, să le analizăm, să învăţăm din ele şi să avem grijă să nu le mai repetăm. Învaţă din greşelile precedente şi vei face alegeri mai bune data viitoare.

4. Eşti nehotărât

De multe ori ajungi să fii singur sau să sari dintr-o relaţie în cealaltă din cauza faptului că nu ştii ce îţi doreşti. Dacă tu încă nu ai înţeles exact care sunt lucrurile pe care le vrei, nu te poţi aştepta ca cel de lângă tine să reuşească să le înţeleagă. Învaţă să te cunoşti pe tine însuţi şi apoi vei reuşi să le explici şi arăţi şi celorlalţi care sunt lucrurile pe care ţi le doreşti şi de care ai nevoie.

5. Ai fost rănită

Majoritatea oamenilor au trecut de-a lungul timpului printr-o despărţire sau o dezamăgire care i-a făcut să creadă că nu vor putea niciodată să se mai ridice şi să o ia de la capăt. Ei bine, partea bună este că durerea este întotdeauna temporară şi că, doar pentru că ai fost dezamăgită de o anumită persoană, nu înseamnă că nu se va găsi nimeni care să te ajute să fii implinită.

6. Eşti prea insistentă

Dacă îţi petreci zilele şi nopţile dând mesaje bărbaţilor în încercarea disperată de a intra într-o relaţie, cel mai probabil nu vei avea succes. Lucrurile trebuie să vină natural. Astfel, dacă o relaţie este forţată şi interacţiunea partenerilor nu vine de la sine, lucrurile nu vor fi niciodată cum trebuie să fie.

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe din LIFESTYLE

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus